• EKO Acropolis Rally 2022

    Βλέπω κάτι όνειρα…


    Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη βραδιά του ελληνικού αθλητισμού για τη μεγάλη βραδιά της EKO Super Special Stage@OAKA.

    Αύριο το ΟΑΚΑ έχει γενέθλια, γίνεται 40 ετών. Ήταν στις 8/9/1982 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε τα εγκαίνια του εμβληματικού Σταδίου. Ήμουν εκεί στην κερκίδα μικρό παιδί όταν η Άννα Βερούλη κάρφωσε το ακόντιο στα 70m και πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου το 1982. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα την ενέργεια που προκαλεί η συγκέντρωση τόσων χιλιάδων ανθρώπων σε ένα χώρο. Από τότε ζήσαμε πολλές μοναδικές στιγμές στο ΟΑΚΑ, αύριο πιθανόν θα ζήσουμε ακόμη μια.

    Όλα είναι έτοιμα για την EKO Super Special Stage@ OAKA. Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει μετατραπεί σε πίστα. Πάνω από 200 άνθρωποι υπό τις οδηγίες του μηχανικού Γιάννη Μήτσου μέσα σε 8 μέρες χρησιμοποιώντας 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνους χάλυβα, 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία διαμόρφωσαν μια πίστα μήκους 1.95km μέσα στο κεντρικό γήπεδο.

    Με άσφαλτο προδιαγραφών FIA 1 και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας. Εκεί αύριο βράδυ θα διεξαχθεί η πρώτη ειδική του φετινού αγώνα. Οι συμμετοχές είναι 70 μόνο  μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου απόψε θα ξέρουμε πόσοι θα ξεκινήσουν. Πιθανόν θα ξεκινήσουν τελικά 68 πληρώματα. Δηλαδή θα δούμε 34 κόντρες με δυο αυτοκίνητα κάθε φορά.

    Στο ΟΑΚΑ θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα, από τις 19:58. Η ράμπα θα βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του Σταδίου και σημαία εκκίνησης θα δώσουν μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των χορηγών, θεσμικοί παράγοντες. Λίγο νωρίτερα ξεχωριστά μέλη της αθλητικής οικογένειας όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην 2 χρυσά) και ο Νάσος Γκαβέλας (χρυσός Παραολυμπιονίκης 100m) θα έχουν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν στην πίστα του ΟΑΚΑ.

    Η εικόνα από το Ολυμπιακό Στάδιο που θα είναι κατάμεστο (εισιτήρια viva.gr) θα μεταδοθεί από ΕΡΤ, Cosmote (19:30 -22:30) σε όλη την Ελλάδα. Μέσω της παγκόσμιας μετάδοσης του WRC Plus θα φτάσει σε 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, το event αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 100 εκ. τηλεθεατές. Στον Εθνικό μας αγώνα έχουν διαπιστευτεί περισσότεροι από 500 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από 31 διαφορετικές χώρες. Οι ανταποκρίσεις τους θα κάνουν το γύρο του κόσμου.

    Με την ολοκλήρωση της ειδικής διαδρομής στο ΟΑΚΑ τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν μέσω της Ολυμπίας Οδού στο Λουτράκι όπου θα διανυκτερεύσουν. Η Παρασκευή περιλαμβάνει άλλες 6 ειδικές διαδρομές σε Λουτράκι (2), Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά, Βωξίτες με κατεύθυνση προς Λαμία όπου βρίσκεται το service Park του αγώνα.

    Το Σάββατο έχουμε 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές σε Πύργο, Περιβόλι, Ταρζάν. Την Κυριακή ο αγώνας ολοκληρώνεται με άλλες τρεις ειδικές διαδρομές σε Ελευθεροχώρι (2) και Ρεγγίνι. Συνολικά 16 ειδικές διαδρομές 303km. Το EKO Acropolis Rally διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

    Καλό αγώνα να έχουμε!

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΟ Rally Acropolis: Ντρισμπιώτη – Γκαβέλας στο ΟΑΚΑ!

    EKO Acropolis Rally: Έτοιμη η πίστα του ΟΑΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ