• AUTO

    Ατομική άθληση: Ως που μπορώ να πάω;

    • Συνέντευξη στον Τάκη Πουρναράκη


    Αρκετοί γυμνάζονται καθημερινά στην καραντίνα, άλλοι προφασίζονται. Ο Γ.Γ.Α Γιώργος Μαυρωτάς, μας αποσαφηνίζει, τι επιτρέπεται…

    Είχαμε την ευκαιρία στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής εκπομπής A Speed στον Α989 να μιλήσουμε με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού και καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα άθλησης Γιώργο Μαυρωτά για το τι επιτρέπεται τις μέρες της καραντίνας.

    Κυριακή βράδυ (8/11/20) εστάλησαν ένα εκατομμύριο SMS για ατομική άθληση…

    Πρόκειται για όνειρο, πάντα έλεγα ότι το κριτήριο αθλητικότητας μιας χώρας δεν είναι μόνο ο πίνακας των ολυμπιακών μεταλλίων, αλλά το ποσοστό του πληθυσμού που ασχολείται με τον αθλητισμό, συστηματικά. Μακάρι να ήταν αλήθεια ότι ένα εκατομμύριο Έλληνες ήθελαν να αθληθούν. Άμα είχαμε ένα εκατομμύριο Έλληνες που βγαίνουν να τρέξουν και υπό κανονικές συνθήκες, νομίζω πως θα ήμασταν ο πιο αθλητικός λαός του κόσμου.

    Όσοι πράγματι αθλούνται που μπορούν να πάνε και για πόση ώρα; Μπορώ από τον Παπάγο ν’ ανέβω στον Υμηττό για τρέξιμο;

    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτό που έχουμε από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας η ατομική άθληση επιτρέπεται στα όρια του Δήμου του καθενός. Δεν μπορείς να απομακρυνθείς πολύ.

    Άρα δεν μπορώ να πάω στην Πάρνηθα για πεζοπορία;

    Όχι δεν μπορούμε να πάμε στην Πάρνηθα να κάνουμε πεζοπορία εκτός αν μένουμε εκεί κοντά. Οπότε από τον Παπάγο μπορείτε να πάτε στον Υμηττό δεν μπορείτε να πάτε στην Πάρνηθα. Η ΓΓΠΠ είναι αρνητική στο να επιτρέψει μια ελεύθερη μετακίνηση για λόγους αθλητισμού γιατί είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Θα είναι σα να μην είμαστε σε καραντίνα δε θα επιτευχθεί ο σκοπός για τον οποίο έχουν παρθεί αυτά τα μέτρα.

    Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς

    Βγαίνω απόψε με το ποδήλατό μου ξεκίνησα από τον Παπάγο και έφτασα στο «ΙΣΝ». Είμαι παράνομος;

    Εδώ που τα λέμε τώρα με το ποδήλατο και σ’ αυτό το κομμάτι δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την ΓΓΠΠ. Τα όρια του Δήμου εξακολουθούν να είναι η εμβέλεια μέσα στην οποία κινείσαι για ατομική άθληση ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείς. Θα το διευκρινίσουμε όμως τις επόμενες μέρες.

    Ξέρετε υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες που διανύουν μεγάλες αποστάσεις…

    …που φτάνουν μέχρι το Σούνιο, το ξέρω θέλουν να κάνουν πολλά km στην προπόνησή τους. Θα το διευκρινίσουμε. Δε νομίζω ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο στο να πάρει κάποιος το ποδήλατό του και να πάει για προπόνηση. Προφανώς με τη στολή του, να δείχνει ότι είναι ποδηλάτης ε;

    Αν θέλω να κολυμπήσω όντας τριαθλητής, δε μπορώ αν δε βρίσκεται η θάλασσα στα όρια του Δήμου μου;

    Ναι θα κάνετε λίγο υπομονή αν δεν έχει ο Δήμος σας, θάλασσα. Όχι μόνο κολύμπι, και ιστιοπλοΐα αντίστοιχα. Οι παράκτιοι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Όλα αυτά επαναλαμβάνω με τα μέχρι τώρα δεδομένα από την Πολιτική Προστασία.

    Στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί όσον αφορά στον αριθμό των αθλούμενων π.χ. μέχρι 60 άτομα ταυτόχρονα…

    Για τα στάδια έχουμε μια μέγιστη χωρητικότητα 60 ατόμων ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων εντός εγκατάστασης δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό τον αριθμό. Γι’ αυτό έχουμε κάνει σύσταση η προπόνηση να έχει διάρκεια 60 λεπτά ώστε να μπορεί περισσότερος κόσμος να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στις ώρες αιχμής. Κάποιοι Δήμοι έχουν και ωράρια με ραντεβού και εφαρμογές για να πας προγραμματισμένα.

    Για ιππασία μπορεί κάποιος να υπερβεί τα Δημοτικά όρια;

    Η ιππασία είναι ειδική περίπτωση και προσπαθούμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την ΓΓΠΠ να βρούμε κάποια λύση γιατί δεν είναι μόνο το θέμα να κάνουν τα παιδιά την άθλησή τους αλλά και τα άλογα πρέπει να έχουν μια δραστηριότητα. Γι’ αυτό είμαστε σε επικοινωνία μήπως ακολουθήσουμε την τακτική της προηγούμενης φάσης με αυστηρές προσωπικές βεβαιώσεις για τα μέλη των Ιππικών Ομίλων.

    Εδώ μπορείτε ν’ ακούσετε τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γ.Μαυρωτά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ