• AUTO

    «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Renault Captur: Πώς ψήφισε ο εκλέκτορας του mononews.gr

    • NewsRoom


    Ο Τάκης Πουρναράκης, υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου είναι ανάμεσα στους εκλέκτορες του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. 

    Χτες σε διαδικτυακή ψηφοφορία αναδείχτηκε το Renault Captur ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2021 στην Ελλάδα από 27 εκλέκτορες δημοσιογράφους. Ζητήσαμε από τον δικό μας εκλέκτορα, Τάκη Πουρναράκη, να μας αναλύσει τη βαθμολογία του:

    «Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω πως όλα τα αυτοκίνητα της τελικής δεκάδας αποτελούν εξαιρετική επιλογή και προτείνω ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες μας να τα αξιολογήσουν εφόσον ψάχνουν μοντέλο σε κάποια από τις κατηγορίες τους.

    Η δική μου λογική δεν ήταν να μοιράσω ψήφους και στα 10 αυτοκίνητα. Χωρίς φυσικά να θεωρώ ότι είναι λάθος αυτό. Η ομορφιά του ΑτΧ είναι ότι ο καθένας ψηφίζει διαφορετικά, γιατί σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά. Γι’ αυτό έχει αξία η κοινή συνισταμένη.

    Αν με ρωτήσεις τι αυτοκίνητο θ’ αγόραζα, η απάντηση είναι Alfa Romeo Giulia Veloce. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση, εδώ καλούμε με την ψήφο μου να βοηθήσω τους αναγνώστες και ακροατές να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στους ίδιους. Η λογική μου είναι να αναδείξω τις επιλογές που θεωρώ πιο ολοκληρωμένες για το μέσο Έλληνα οδηγό: Το Yaris hybrid είναι μαζί με το Honda e οι κορυφαίες επιλογές για αυτοκίνητο πόλης. Καθότι το Honda e δεν πρόλαβε να έρθει στην ελληνική αγορά, το Yaris πήρε την ανώτατη βαθμολογία (20) από εμένα. Η πληρότητα της γκάμας του Captur, η ομοιογένεια του και η καλή του επίδοση σε όλους τους επιμέρους τομείς το καθιστά εξαιρετική επιλογή (19).

    Αν αγόραζα αυτοκίνητο στην κατηγορία των B SUV αυτό θα ήταν το οδηγοκεντρικό Puma (15). Δεδομένου ότι είχα στη διάθεσή μου 100 βαθμούς και έπρεπε να βαθμολογήσω όλα τα αυτοκίνητα με ανώτερο το 20 και κατώτερο το 5 είχα ακόμη 46 βαθμούς για 7 αυτοκίνητα. Τους κατένειμα ξεχωρίζοντας τα Nissan Juke και Opel Corsa για την ισορροπημένη τους συμπεριφορά.

    Κλείνοντας τονίζω πως τα Hyundai i20 (θα το οδηγήσω περισσότερο το επόμενο διάστημα και θα πούμε περισσότερα) Peugeot 2008, Seat Leon, Skoda Kamiq, VW id3 αποτελούν εξαιρετικές επιλογές που προτείνω ανεπιφύλακτα να αξιολογήσετε εφόσον ψάχνετε αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

    Τέλος και όσον αφορά το προσωπικό μου γούστο και όχι το τι προτείνω σε αναγνώστες και ακροατές, τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσω τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2020 στο mononews.gr και στον Α989. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη 5αδα του 2019».

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγούμε το αυτοκίνητο της χρονιάς!

    Μεγαλώσαμε μαζί: Το Renault CLIO έγινε 30 ετών!

    Δοκιμή: Στα χέρια μας το νέο Seat Leon



    ΣΧΟΛΙΑ