• ΑΓΟΡΕΣ

    Xρηματιστήριο: Με πτώση αφήνει τον Απρίλιο

    • NewsRoom
    μετοχές


    Κλίμα Ευρώπης στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 638 μονάδες και οριακές απώλειες τη τάξης του 0,5%.

    Με τις συναλλαγές, στα πρώτα σαράντα λεπτά, λίγο πάνω από τα 6,5 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ΕΚΤ και στο ενδεχόμενο νέας παρέμβασης σήμερα, δεδομένου ότι τα στοιχεία ως προς την καθίζηση του ΑΕΠ για τα κράτη της Ευρωζώνης ζαλίζουν. Μόνο στην Γαλλία, η πτώση του ΑΕΠ ξεπερνάει το 5% και είναι η μεγαλύτερη από το 1948.

    Σε κάθε περίπτωση, τα χθεσινά κέρδη της Wall πάνω από 2%, όπως και της Ασίας σήμερα το πρωί δεν αποτελούν τροφοδότη για τις ευρωπαϊκές αγορές.

    Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 10%, αλλά και η σταθεροποίηση στο 2,14% του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

    Πιέσεις βγαίνουν στις τράπεζες, περίπου 0,8% για τον κλάδο, με την Alpha αμετάβλητη στα 0,695 ευρώ, την ΕΤΕ, την Alpha και την Eurobank να υποχωρούν λίγο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Από εκεί και πέρα, πιέσεις πάνω από 2% για την Βιοχάλκο και πάνω από 1% για τον ΟΤΕ, την Jumbo και την EXAE. Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ και Aegean καταγράφουν θετικό πρόσημο.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 45 υποχωρούν και 27 ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ