• ΑΓΟΡΕΣ

    Πραγματοποιήθηκε πολύωρο mock trading στο Χρηματιστήριο

    O Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Μάικλ Μπέρι στην ταινία The Big Short


    Πραγματοποιήθηκε από τις 11 σήμερα το πρωί έως τις 3:15 το μεσημέρι (και 6 το απόγευμα για τα ενεργειακά παράγωγα) το mock trading που αφορά την προσομοίωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο χρηματιστήριο.

    Στη συγκεκριμένη άσκηση ετοιμότητας των συστημάτων τόσο τα στελέχη του χρηματιστηρίου όσο και οι υπεύθυνοι των χρηματιστηριακών εταιρειών βρίσκονταν όλοι στα σπίτια τους απ’ όπου και διαβίβαζαν τις εικονικές εντολές για αγοραπωλησίες.

    Με το σημερινό mock trading «τεστάρεται» η αναβαθμισμένη έκδοση του υφιστάμενου συστήματος ΟΑΣΗΣ. Δηλαδή του Ολοκληρωμένου Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ηλεκτρονικών Συναλλαγών.

    Με το αναβαθμισμένο αυτό σύστημα, οι χρηματιστηριακές εταιρείες μέλη του Χ.Α.  έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν εντολές πελατών τους χωρίς να βρίσκονται στα γραφεία αλλά δουλεύοντας από τα σπίτια τους. Η σημερινή άσκηση ήταν η δεύτερη σε σειρά καθώς τα συστήματα είχαν δοκιμαστεί και την περασμένη Κυριακή με επιτυχία.

    Σε σημαντικό βαθμό η σημερινή προσομοίωση των συναλλαγών αποτελεί τη βασική πυξίδα για το πώς θα λειτουργήσουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες από αύριο.  Επίσης καθοριστικό είναι και το γεγονός ότι με τη σημερινή άσκηση τεστάρονται και οι αλλαγές που θα φέρει η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η οποία και είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 23 Μαρτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ