• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Βουτιά 1,59% στα τελευταία λεπτά λόγω αμφιβολιών για το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna

    Wall Street


    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις πωλήσεις να συσσωρεύονται στα τελευταία λεπτά έπειτα από δημοσίευμα του Stat News που προσπάθησε να μετριάσει την αισιοδοξία για το υποψήφιο εμβόλιο mRNA της Moderna.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σελίδας που ειδικεύεται στο ιατρικό και φαρμακευτικό ρεπορτάζ, η  έκθεση Moderna σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του COVID-19 δεν διέθετε επαρκή δεδομένα. Η αναφορά της πρώιμης επιτυχίας του υποψήφιου εμβολίου χθες ήταν ένας από τους βασικούς καταλύτες για την εντυπωσιακή άνοδο της Δευτέρας. Η μετοχή της εταιρείας σήμερα υποχώρησε κατά 10,41%.

    Νωρίτερα, το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο προς τη Γερουσία, κατά την ακρόαση του Στηβ Μνιούτσιν και του Τζερόμ Πάουελ σχετικά με το πακέτο βοήθειας των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως το lockdown μπορεί να προκαλέσει «μόνιμη βλάβη» στην αμερικανική οικονομία, ωστόσο πρόσθεσε πως η άρση του θα πρέπει να γίνει υπό αυστηρούς όρους για την προστασία της υγείας. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της FED ανέφερε πως η ομοσπονδιακή τράπεζα θα πρέπει να είναι ικανή να λάβει για περισσότερα μέτρα και πως ήδη έχει προετοιμαστεί για αυτά.

    Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης, Έρικ Ρόσενγκρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC, προειδοποίησε ότι το άνοιγμα των επιχειρήσεων μπορεί να είναι «πρόωρο» λόγω του φόβου που παραμένει σε αρκετούς Αμερικανούς για την πανδημία. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η καταναλωτική ζήτηση  μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα καθώς η οικονομία προσπαθεί να επανεκκινήσει.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 24.206,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,59%. Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 2.922,94 μονάδες ενώ ο  Nasdaq ολοκλήρωσε την ημέρα στις 9.185,10 μονάδες με πτώση -0,54%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις τρεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο (Intel 0,62%, Nike 0,52% και Raytheon 0,07%). Από τις υπόλοιπες 27, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Boeing (-3,69%), η P&G (-3,24%) και η Chevron (-3,17%).



    ΣΧΟΛΙΑ