• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Συνέχεια με ρεκόρ για Dow Jones και Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν την Τρίτη o Dow Jones και ο Nasdaq στη Wall Street, με τον S&P 500 πάντως να διορθώνει μετά από τα συνεχόμενα ρεκόρ, κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο.

    Η αγορά συνεχίζει να παίρνει θετική ώθηση από τα ενθαρρυντικά νέα γύρω από τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα,  καθώς φαίνεται πως είναι κοντά σε μια προκαταρκτική συμφωνία. Η κινεζική πλευρά φέρεται να πιέζει για την απομάκρυνση των αμερικανικών δασμών που επιβλήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς και την κατάργηση των δασμών που έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι των δύο πλευρών εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν ένα μέρος των δασμών που έχουν επιβληθεί.

    Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η Κίνα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο τις αγορές της στην παγκόσμια κοινότητα και θα απομακρύνει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβάλει στους ξένες επενδυτές. Την ίδια ώρα η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια της στη μεσοπρόθεσμη δανειακή διευκόλυνση για πρώτη φορά από το 2016.

    Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε σχεδόν 5% τον Σεπτέμβριο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό πέντε μηνών.

    O Dow Jones έκλεισε στις 27.492,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Δεκαπέντε μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο ενώ οι υπόλοιπες 15 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Walgreens (+2,62%) και Boeing (+2,05%), ενώ Visa (-1,44%) και Pfizer (-1,45%) σημείωσαν τις ισχυρότερες απώλειες.

    Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,12% στις 3.074,62 μονάδες ενώ με κέρδη 0.02% έκλεισε ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 8.434,68 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ