• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για τα futures, θετικά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας – «Κατηφορίζει» η μετοχή της AMC

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πιέσεις δέχονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Πέμπτης, εν αναμονή των οικονομικών στοιχείων για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αλλά και των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας.

    Χθες, Τετάρτη, οι δείκτες έκλεισαν οριακά υψηλότερα κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να κλείνει στις 34.600,38 μονάδες, με άνοδο 0,07%, τον S&P 500 στις 4.208,12 μονάδες, με κέρδη 0,14%, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε να κλείνει στις 13.756,33 μονάδες με άνοδο 0,14%.

    Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκε η μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων AMC Entertainment, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των χρηστών του Reddit. Η AMC έκλεισε στα 62,55 δολάρια με άνοδο 95,22%. Μάλιστα ενδοσυνεδριακά η άνοδος ξεπέρασε αρκετές φορές το 100%, φτάνοντας έως τα 72,62 δολάρια, με τις Αρχές να αναγκάζονται να διακόψουν προσωρινά τη διαπραγμάτευσή της, προκειμένου να υποχωρήσει η έντονη μεταβλητότητα. Περισσότερα από 500 εκατ. μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το νέο άλμα της μετοχής ήρθε μια ημέρα μετά την είδηση για πώληση 8,5 εκατ. μετοχών στην Mudrick Capital στην τιμή των 27,12 μετοχών. Στη συνέχεια η Murdick πούλησε το σύνολο των 8,5 εκατ. μετοχών την ίδια ημέρα, κερδίζοντας από τη χθεσινή αύξηση κατά άνω του 20%. Ωστόσο, αν κρατούσε για μια ακόμη ημέρα τις μετοχές εκτιμάται πως θα μπορούσε να κερδίσει έως και 300 εκατ. δολάρια περισσότερα. Ανοδικά κινήθηκε και η κατεξοχήν μετοχή – meme, αυτή της Gamestop, η οποία έκλεισε στo +13,35%, με την χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 19,97 δισ. δολάρια.

    Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσαν κάτω από τις 400.000 για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι προσλήψεις επιταχύνονται και η οικονομία ενισχύεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 385.000 την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαΐου.

    Επίσης οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 978.000 τον Μάιο, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του προηγουμένου έτους. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά και εμφάνισαν 654.000 νέες θέσεις έναντι των αρχικά ανακοινωθέντων 742.000.

    Στον εταιρικό τομέα, η AMC Entertainment θα παραμείνει και σήμερα στο επίκεντρο, μετά το εξωφρενικό +95,22%. Η μετοχή ωστόσο υποχωρεί στην προαγορά κατά 7%.

    Η μετοχή της Blackberry αυξήθηκε κατά 22% και η της Workhorse κατά 24% καθώς αποτελούν δύο εκ των αγαπημένων μετοχών των χρηστών του Reddit. Η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση 2,2% καθώς ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περισσότερα από 700 μοντέλα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Model 3 που εισήχθησαν στην Κίνα. Η ανάκληση της Πέμπτης επηρεάζει συνολικά 734 οχήματα που παρήχθησαν το 2019, δήλωσε η κρατική αρχή για τον κανονισμό αγοράς στον ιστότοπό της, επικαλούμενη ένα σχέδιο ανάκλησης που υπέβαλε η Tesla. Τα αυτοκίνητα είτε έχουν ένα θέμα στη ζώνης ασφαλείας που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, είτε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα ελαστικά που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

    Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones υποχωρούν κατά 160 μονάδες ή 0,46%, του S&P 500 σημειώνουν πτώση κατά 0,57% και του τεχνολογικού Nasdaq επίσης δέχονται πιέσεις, καθώς χάνουν 120 μονάδες ή 0,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ