• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πάνω από τις 3.000 μονάδες ο S&P 500 – Σε χαμηλό 2 μηνών η Boeing

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές για μια ακόμα μέρα να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Παράλληλα, με θετικό τρόπο αντιμετώπισαν οι επενδυτές τα νέα γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις πηγαίνουν πολύ καλά, ενώ από την πλευρά του ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε δήλωσε πως οι δύο πλευρές έχουν στρώσει το έδαφος για μια επιτυχημένη κατάληξη σε πρώτη φάση.

    Στο επίκεντρο, πάντως, βρέθηκε και η Boeing η μετοχή της οποίας έκλεισε σε χαμηλό δύο μηνών, με πτώση 3,76%, έπειτα από μια αναφορά την περασμένη Παρασκευή η οποία υποστήριζε πως η εταιρεία ίσως έχει παραπληροφορήσει τις ομοσπονδιακές αεροπλοϊκές αρχές σχετικά με την ασφάλεια του  737 Max jet.

    O Dow Jones έκλεισε στις 26.827,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +0,21%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 19 έκλεισαν με άνοδο, 10 με πτώση ενώ η Pfizer έκλεισε αμετάβλητη. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η JPMorgan (-2,58%), ενώ η Boeing, όπως ήταν φυσικό, σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-3,76%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.006,72 μονάδες με άνοδο +0,69%, ενώ ο Νasdaq στις 8.162,99 μονάδες με κέρδη +0,91%.



    ΣΧΟΛΙΑ