• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οριακές απώλειες την Τρίτη, αναμένοντας τις αποφάσεις της FED

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στην δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν για μια ακόμα μέρα στραμμένα τα βλέμματά τους στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ενώ αναμένουν τις αποφάσεις της FED.

    Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «οικονομικό bullying» έπειτα από την πρόθεση της ομοσπονδιακής επιτροπή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ  να προχωρήσει σε ψηφοφορία τον Νοέμβριο για τον χαρακτηρισμό των κινεζικών «κολοσσών» Huawei και ZTE ως «απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

    Την ίδια ώρα οι αναλυτές αναμένουν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα περικοπή των επιτοκίων της σε μια προσπάθεια να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από τα απόνερα του εμπορικού πολέμου. Η Fed έχει ήδη μειώσει δύο φορές τα επιτόκια της, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά, και αναμένεται αύριο να ανακοινώσει άλλη μια μείωση κατά 25 μ.β. οδηγώντας τα επιτόκια της στο 1,5% με 1,75%.

    Πάντως η σημερινή συνεδρίαση δεν ανησυχεί τους αναλυτές, καθώς έρχεται μετά από μια ισχυρή επίδοση της Δευτέρας κατά την οποία ο S&P βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, 0 Dow Jones έκλεισε στις 27,071.46 μονάδες, με απώλειες -0,07%.  Οριακές απώλειες 0,08% σημείωσε ο S&P 500 που έκλεισε στις  3.036,89  ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε στις 8.276,85  μονάδες, με πτώση -0,59%.



    ΣΧΟΛΙΑ