• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Την περασμένη Παρασκευή, οι μετοχές στη Wall Street έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με την αγορά να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανησυχία γύρω από την επικείμενη συνεδρίαση της FED, βρίσκοντας μια μικρή στήριξη στα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Αυτή την εβδομάδα, τα μακροοικονομικά δεδομένα αναμένεται να επηρεάσουν τις αγορές και γενικότερα τον επενδετικό χώρο, καθώς την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός για τον μήνα του Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τους προβλέψεις, οι επενδυτές αναμένουν ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 3% από το 4% που ήταν τον Μάιο και ο δομικός πληθωρισμός να κυμανθεί στο 5% από το 5,3%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίαση της.

    Παράλληλα, πέραν από την εβδομαδιαία αναφορά για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, την Τετάρτη αναμένεται και η δημοσίευση της αναφοράς γνωστής και ως Beige Book της Fed, ενώ την Παρασκευή ανοίγει ο κύκλος των εταιρικών αποτελεσμάτων των τραπεζών.

    Πώς κινούνται αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 33.864,67 μονάδες με άνοδο 0,38%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Amgen Inc. (1,77%) και Walgreens Boots Alliance Inc. (1,72%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στις Verizon Communications Inc. (-1,42%) και Microsoft Corp. (-1,98%).

    Ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.400,05 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με οριακή άνοδο κινούνται οι Ralph Lauren Corp. Cl A (4,38%) και Align Technology Inc. (4,33%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στις CMS Energy Corp. (-1,77%) και Alliant Energy Corp. (-1,73%).

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο κλάδος της ενέργειας (2,06%), ενώ ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών αγαθών σημειώνει ισχυρές απώλειες 1,34%.

    Αντίθετα, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.653,29  μονάδες με οριακές απώλειες 0,05%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Finance για ΟΤΕ: Αύξηση της τιμής στόχου στα €18,08 και σύσταση «αγοράς»

    Χρηματιστήριο: Πάρτι σε Aegean, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, το γύρισμα του Ιατρικού και η… Space Hellas

    Μητσοτάκης: Δίνουμε καθημερινά μάχη στη θάλασσα ενάντια στους διακινητές



    ΣΧΟΛΙΑ