• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στo άνοιγμα της Δευτέρας – Βουτιά για τη Virgin Galactic μετά την ιστορική πτήση στο διάστημα

    Richard Branson

    Richard Branson


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, μετά το κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά την περασμένη Παρασκευή.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στα εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου, που θα ξεκινήσουν από την Τρίτη με τις JP Morgan, Goldman Sachs και BofA . Ο εκτιμώμενος ρυθμός αύξησης κερδών για τον S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο είναι λίγο πάνω από 65% σχετικά με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, η οποία θα είναι η ισχυρότερη αύξηση κερδών από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

    Παράλληλα η αγορά αναμένει τα νέα  στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, αλλά και την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη.

    Από τις μετοχές ξεχωρίζει αυτή της Virgin Galactic, η οποία λίγο πριν το άνοιγμα κινούταν στο +7,3% μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής πρώτης διαστημικής πτήσης με πλήρωμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η είδηση πως ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον σκοπεύει να πουλήσει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων έστειλε την μετοχή μέσα σε λίγα λεπτά από τα 50,75 δολάρια στα 41,70, ενώ αυτή την ώρα κινείται σα 43,8 με απώλειες κοντά στο 11%.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Disney κινείται με άνοδο ,84% μετά την επιτυχία της ταινίας «Black Widow», η οποία στη πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο απέφερε 218 εκατομμύρια δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones κινείται στις 34.947.,25 μονάδες με απώλειες 0,22%, ο S&P 500 στις  4.375,93 μονάδες με πτώση  0,15% ενώ ο Nasdaq στις 14.690,51 μονάδες με απώλειες -0,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ