• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των αλυσίδων λιανεμπορίου

    Wall Street


    Μικτά πρόσημα και νευρικότητα επικρατεί κατά το άνοιγμα της Τρίτη στη Wall Street, με του επενδυτές να επιχειρούν να αναλύσουν τα θετικά αποτελέσματα των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου για το πρώτο τρίμηνο.

    Η μετοχή Walmart ενισχύεται κατά 2,4% καθώς ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου  αύξησε τις προβλέψεις του για τα ετήσια κέρδη. Τα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά  32,3% στα 6,91 δια. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,69 δολάρια ανά μετοχή.

    Οι μετοχές της Home Depot υποχωρούν κατά -0,7% αν και ο όμιλος ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32,7% στα 37,50 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 34,82 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου να διαμορφώνονται στα 4,15 δισ. ευρώ ή 3,86 ευρώ ανά μετοχή, από τα 2,25 δισ. ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

    Η μετοχή της Macy’s σημείωσει άνοδο 0,68% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοίνωσε.  ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων.

    Πτώση 0,60% σημειώνει η  Wells Fargo μετά την πώληση σχεδόν όλων των συμμετοχών της Berkshire Hathaway Inc, εγκαταλείποντας μια επένδυση άνω των 31 ετών.

    Πάντως, η αγορά συνεχίζει να προβληματίζεται από την άνοδο σε τιμές ρεκόρ των στοιχείων για τον πληθωρισμό, κάτι που αυξάνει τους φόβους για μια πιθανή διορθωτική κίνηση από τη FED, εγκαταλείποντας νωρίτερα την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων. Για τον λόγο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED και οι απόψεις των αξιωματούχων της για το ζήτημα των τιμών.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών  στις ΗΠΑ τον Απρίλιο υποχώρησαν κατά  9,5%  τις 1,569 εκατ. μονάδες σε σχέση με τον Μάιο, παραμένοντας ωστόσο στο +67% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Αύξηση 0,3% σημείωσαν οι άδειες για νέες κατοικίες τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάιο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15% στις  34.277,53 μονάδες, με την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη. Αντίθετα ο S&P 500 κινείται οριακά θετικά στις 4.164 μονάδες ενώ ο Nasdaq βρίσκεται σταθερά σε θετικό έδαφος στις  13.464,54 μονάδες με άνοδο 0,64%



    ΣΧΟΛΙΑ