• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Wall Street μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας και των τροφίμων, ο λεγόμενος δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,1%. Τον Ιούλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε ενισχυθεί 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο.

    Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε οριακά τον Αύγουστο στο 5,3% από 5,4% τον Ιούλιο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 4% από 4,3% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει στο 4,2%.

    Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο με ρυθμό χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τη Federal Reserve να καθυστερήσει τον περιορισμό των αγορών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Στα εταιρικά, η Oracle πέφτει άνω του 3%, καθώς τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού το τρίμηνο υπολείπονται των προσδοκιών, επηρεασμένα από τον ανταγωνισμό στον υπολογιστικό χώρο Cloud. Ειδικότερα, η Oracle ανακοίνωσε κέρδη 2,46 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο χρήσης σε σύγκριση με 2,25 δισ. δολ. ή 72 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

    Η Boeing αναθεώρησε ανοδικά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, καθώς η επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών μετριάζει τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις του κλάδου που παρατηρήθηκαν στο αποκορύφωμα του lockdown πέρυσι. Η αμερικανική εταιρεία, προβλέπει παραδόσεις 43.610 εμπορικών αεροσκαφών στα επόμενα 20 χρόνια, αξίας 7,2 τρισ. δολαρίων, σε μια αύξηση 500 μονάδων από τα 43.110 που προέβλεπε πέρυσι. Σε 10ετή προοπτική, η οποία είναι πιο ευάλωτη στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας για τις αεροπορικές εταιρείες, η Boeing αναμένει παραδόσεις 19.330 αεροσκαφών, έναντι των εκτιμήσεων του προηγουμένου έτους για 18.350.

    Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 95,56 μονάδες ή 0,27% στις 34.774,07 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 7,63 μονάδες ή 0,19% στις 4.460,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq επίσης κερδίζει ήπια 0,01% στις 15.107,80 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Στο 5,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο



    ΣΧΟΛΙΑ