• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, μετά τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας.

    Η επέκταση ορισμένων μέτρων ανακούφισης από τις επιπτώσεις της πανδημίας που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ δίνουν κάποια στήριξη στις μετοχές, μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.  Μεταξύ των άλλων, οι πολιτείες θα πρέπει να καταβάλουν 400 δολάρια την εβδομάδα μαζί με τα επιδόματα ανεργία, με το 75% της χρηματοδότησης να προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το προηγούμενο πρόσθετο επίδομα, που έληξε τον Ιούλιο, έφτανε τα 600 δολάρια.

    Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει η ανησυχία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει κυρώσεις κατά 11 Αμερικανών πολιτικών και επικεφαλής οργανώσεων.

    Από τα νέα των επιχειρήσεων , η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε άνοδο 87% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Επίσης το ενδιαφέρον στρέφεται και στη μετοχή της Twitter, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται και αυτή,  μετά την Microsoft, για την εξαγορά της κινεζικής TikTok.

    Έτσι, μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones κινείται στις 27.687,40 μονάδες με άνοδο 0,93% ενώ ο S&P 500 στις 3.358,59 μονάδες με κέρδη 0,22%. Αντίθετα ο  Nasdaq υποχωρεί στις 10.965,17 μονάδες, με απώλειες -0,42%.



    ΣΧΟΛΙΑ