• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures με το βλέμμα στα αποτελέσματα τριμήνου

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, με την αγορά να είναι νωχελική, καθώς αναμένονται εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ενώ ταυτόχρονα οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ για την πορεία του πληθωρισμού.

    Οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή, ανακάμπτοντας μετά το απότομο ξεπούλημα της Πέμπτης. Ωστόσο, η Wall Street αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα τη Δευτέρα, λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα της Covid-19, καθώς οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέγραψαν το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο νέων κρουσμάτων από τον Μάιο.

    Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην έναρξη ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Goldman Sachs, την JPMorgan, την Bank of America και την Pepsi να αναφέρουν την Τρίτη.

    Ο εκτιμώμενος ρυθμός αύξησης κερδών για τον S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο είναι λίγο πάνω από 65% σχετικά με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, η οποία θα είναι η ισχυρότερη αύξηση κερδών από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

    Η αγορά επικεντρώνεται επίσης σε μια σειρά οικονομικών εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και των λιανικών πωλήσεων αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ θα παρακολουθεί επίσης με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη και την Πέμπτη σχετικά με τον πληθωρισμό.

    Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Virgin Galactic αυξήθηκε 7,3% στην προαγορά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης διαστημικής πτήσης με πλήρωμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Walt Disney αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, μετά την επιτυχία της ταινίας «Black Widow», η οποία στη πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο, απέφερε 218 εκατομμύρια δολάρια. Η Didi Global πρόκειται να κινηθεί σε αρνητικό έδαφος για ακόμα μια συνεδρίαση, και η μετοχή της Chevron σημείωσε πτώση 0,6% προσυνεδριακά, καθώς επηρεάστηκε από τη σημερινή πτώση των τιμών του πετρελαίου.

    Η μετοχή της Clover Health σημείωσε πτώση 0,8% όταν η JPMorgan υποβάθμισε την επενδυτική της βαθμίδα σε «underweight» από «neutral».

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 133 μονάδων ή 0,4%, του S&P 500 υποχωρούν κατά 5 μονάδες ή 0,11%, ενώ κέρδη σημειώνουν  του Nasdaq στις 14.869 μονάδες με άνοδο 0,4%.



    ΣΧΟΛΙΑ