• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures – Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    Wall Street


    Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα πολυαναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά και στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας.

    Την Τετάρτη, οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες, παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, το οποίο κινήθηκε στο 1,49%. O Dow Jones έκλεισε στις 34.447,14 μονάδες, με απώλειες -0,44%, ο S&P 500 στις 4.219,55 μονάδες με πτώση -0,18% και ο Nasdaq στις 13.911,75 μονάδες με απώλειες -0,09%.

    Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις τον Μάιο.  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μετά από την άνοδο 0,8% τον Απρίλιο, που ήταν η μεγαλύτερη από το 2009. Ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,7%, επίσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,5%, και του δομικού δείκτη με το ίδιο ποσοστό. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 5%, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2008, αν και η σύγκριση με τον δείκτη τον Μάιο του 2020 κάνει τον πληθωρισμό να φαίνεται πιο ισχυρός. Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 3,8%, στη μεγαλύτερη άνοδο από το 1992.

    Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή βελτίωση της αγοράς εργασίας και την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 και διαμορφώθηκαν στις 376.000 κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου. Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας διαμορφώθηκε και ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, καθώς υποχώρησε κατά 258.000 κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου, διαμορφούμενος στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 3,5 εκατομμυρίων.

    Λίγο πριν το άνοιγμα η μετοχή της GameStop σημειώνει πτώση 7,4%, αφού η εταιρία δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφέρει περισσότερες μετοχές και αποκάλυψε ότι οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν τις συναλλαγές των μετοχών του. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι προσέλαβε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή από την Amazon. Από τις υπόλοιπες μετοχές που απασχολούν τους χρήστες του Reddit απώλειες 3,7% έχει η AMC, στο +0,4% η Wendy’s, και στο +3,4% η Clover

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones προσθέτου 140 μονάδες ή 0,43%, του S&P 500 αυξάνονται κατά 0,2% ενώ του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν μικρή πτώση 0,1%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ