ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές από τη Microsoft – ΙΒΜ και Honeywell International κράτησαν τον Dow Jones
Μικτά πρόσημα αναμένονται και σήμερα στη Wall Street, με την αγορά να αφομοιώνει τις δηλώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από το Κογκρέσο χθες, ενώ το βλέμμα παραμένει στραμμένο στην αγορά εργασίας και στην πορεία της οικονομίας.
Ο επικεφαλής της Fed, κατά την εξαμηνιαία του ακρόασή του, ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να περιμένει πριν ξεκινήσει να περιορίζει τις αγορές ομολόγων, παρά τις αυξανόμενες τιμές του πληθωρισμού. Επέμεινε δε πως η Κεντρική Τράπεζα αναμένει να περιοριστεί ο πληθωρισμός, για τον οποίο υποστήριξε πως οφείλεται στις πιέσεις που υπάρχουν στην παραγωγή, λόγω της κρίσης ης πανδημίας, κυρίως σε μια σειρά τιμές προϊόντων όπως τα νέα αυτοκίνητα. «Ενώ η επίτευξη του προτύπου της ουσιαστικής περαιτέρω προόδου εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά, οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή της FED τον Ιούνιο αναμένουν πως η πρόοδος θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Πάουελ.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED προκάλεσαν νέο ενδιαφέρον για την αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου να υποχωρεί χθες στο επίπεδο του 1,36%, και αυτή την στιγμή να κινείται στο 1,329%. Μάλιστα η υποχώρηση του 10ετους έρχεται παρά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση αυξήθηκε 1% τον προηγούμενο μήνα μετά από αύξηση 0,8% τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη.
Τα στοιχεία αυτά έφεραν μικτά πρόσημα στους δείκτες και ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 34,933 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.374,3 μονάδες με κέρδη 0,12% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κλείνοντας στις 14.644,95 μονάδες, με απώλειες 0,22%.
Όπως κάθε Πέμπτη το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000, στις 360.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, όπως ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.
Στον εταιρικό τομέα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε αύξηση των κερδών τριμήνου, αναφέροντας καθαρά κέρδη τα οποία αυξήθηκαν στα 3,4 δισ. δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τα 3,05 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει κέρδη 1,65 δολαρίων ανά μετοχή. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 14,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο σε σχέση με τα 13,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή παρόλα αυτά υποχωρεί 1,36% λίγο πριν το άνοιγμα.
Η μετοχή της UnitedHealth υποχωρεί προσυνεδριακά 0,3%, καθώς ανέφερε πτώση στα κέρδη κατά 35,7% το β’ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 4,27 δισ. δολάρια, έναντι των 6,64 δισ. δολαρίων ή 6,91 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή της Netflix αυξήθηκε 1,8% μετά την ανακοίνωση του γίγαντα streaming ότι διόρισε τον Mike Verdu ως αντιπρόεδρο ανάπτυξης παιχνιδιών, ο οποίος ήρθε ως «μεταγραφή» από τη Facebook. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε συζητήσεις ότι η πλατφόρμα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στα βιντεοπαιχνίδια.
Η μετοχή της Johnson & Johnson μειώθηκε κατά 0,7% όταν ο κατασκευαστής φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση αντηλιακών, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα περιείχαν βενζόλιο, μια χημική ουσία που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο. Η General Motors σημειώνει πτώση 0,9%, ενώ η μετοχή της Delta Air Lines σημείωσε άνοδο 1,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Raymond James σε «strong buy», λέγοντας ότι η μετοχή μπορεί να κάνει ράλι άνω του 40% καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά πλήρως.
Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones σημειώνουν πτώση 143 μονάδων ή 0,45%, του S&P 500 υποχωρούν 0,30% ενώ του τεχνολογικού Nasdaq ανεβαίνουν οριακά κατά 0,06%.
Διαβάστε επίσης:
Ανατροπή! Γιατί ο δημιουργός του dogecoin αποχώρησε για πάντα από την αγορά crypto
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Principia: Απέκτησε τέσσερα αιολικά πάρκα από την EDPR έναντι 200 εκατ. ευρώ
- SpaceX (Έλον Μασκ): Eξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με Tesla ή xAI – Τι σχεδιάζει ο μεγιστάνας
- Τροχαίο στην Ρουμανία: Σε εγρήγορση οι γιατροί στο Παπαγεωργίου για τον 20χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ – Η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών
- ΕΤΑΔ: Προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία «EVERGOOD – Γευσήνους» για τη μίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης – Επιβεβαίωση mononews
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.