• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures – Ανεβαίνουν Coca Cola και United Airlines

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μετά την χθεσινή ανάκαμψη, με τον ενδιαφέρον και σήμερα να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Κέρδη χθες στο κλείσιμο για την Wall Street μετά το selloff της Δευτέρας, με τις εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις μεταφορές να παίρνουν ξανά τα πάνω τους. Η American Airlines και η Delta Air Lines, που τη Δευτέρα έκλεισαν με απώλειες άνω του 4%, έκλεισαν στο +5,45% και +8,38% αντίστοιχα, ενώ η United Airlines έκλεισε στο +6,85%. Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (+4,91%) και Honeywell (+4,08%), οι οποίες είχαν σημειώσει τη Δευτέρα την χειρότερη επίδοση. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.511,99 μονάδες με άνοδο 1,62% (στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του για τον τελευταίο μήνα), ο S&P 500 στις 4.323,06 μονάδες με άνοδο 1,52% ενώ ο Nasdaq στις 14.498,88 μονάδες, με άνοδο 1,57%. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russll 2000 έκλεισε με άνοδο 3,5%.

    Η σεζόν εταιρικών κερδών του δεύτερου τριμήνου βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και η προσοχή στρέφεται σήμερα στη Netflix, αφού ο γίγαντας του streaming ανέφερε καθαρή πτώση 430.000 συνδρομητών στη σημαντική αγορά της Βόρειας Αμερικής το τρίμηνο. Ωστόσο η εταιρία ανακοίνωσε χθες αύξηση κερδών τα οποία ανήλθαν σε 1,35 δισ. ή 2,97 δολ. ανά μετοχή από 1,59 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 3,18 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της FactSet. Για το β’ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,54 εκατ. πελάτες φτάνοντας συνολικά τους 209 εκατ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η Netflix είχε προσθέσει 10,1 εκατ. συνδρομητές. Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί ακόμη πιο ουσιαστικά με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς οι υπηρεσίες streaming για τις ταινίες και την τηλεόραση που προσφέρει εκτιμάται ότι θα έχουν αδύναμη αύξηση των συνδρομητών τους, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, αλλά και της άρσης των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ. Η μετοχή προσυνεδριακά δέχεται πιέσεις 0,8%.

    Η μετοχή της Johnson & Johnson προσθέτει σχεδόν 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, παρά το γεγονός ότι προβλέπει μόλις 2,5 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις του εμβολίου της για τον κορονοϊό, τη στιγμή που ανταγωνίστριες όπως Pfizer και Moderna κάνουν προβλέψεις για 26 δισ. και 19,2. δισ. δολάρια αντίστοιχα.

    Η Coca-Cola Co προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις και τα κέρδη του έτους, καθώς ανακάμπτει η ζήτηση για ποτά, χάρη και στο άνοιγμα των θεάτρων, των εστιατορίων και των σταδίων. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της Coca-Cola στη Βόρεια Αμερική, αυξήθηκαν 28% στο β΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη στη διαδικασία εμβολιασμών και στη χαλάρωση των περιορισμών στις ΗΠΑ. Αυτή την ώρα η μετοχή αυξάνεται κατά 2,45%.

    H United Airlines προσθέτει 1,6% προσυνεδριακά, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι τα έσοδά της αυτό το τρίμηνο σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από το αντίστοιχο του 2020. Οι προσαρμοσμένες απώλειες καθαρών κερδών για τη United Airlines περιορίστηκαν στα 1,26 δισ. δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο από 2,6 δισ. δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο ενώ τα λειτουργικά προσαρμοσμένα έσοδα της εταιρίας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. δολάρια από περίπου 1,47 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 5,35 δισ. δολαρίων.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones αυξάνονται κατά 0,4%, του S&P 500 επίσης προσθέτουν οριακά 8 μονάδες ή 0,19% ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq υποχωρούν κατά 26 μονάδες ή 0,18%.

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: Στροφή προς τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των συνδρομητών



    ΣΧΟΛΙΑ