• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικρά κέρδη για τους δείκτες την Παρασκευή, βουτιά 6% για την Tesla

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπια κέρδη για τους βασικούς δείκτες έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με την αγορά να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον ξανά στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

    Οι επενδυτές άκουσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει αισιόδοξος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Fox and Friends”. Ο Τραμπ τόνισε ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσουμε σε συμφωνία». Την ίδια ώρα στο Πεκίνο ο Σι Τζινπίνγκ δήλωνε πως η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργαστεί για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και πως θέλει να αποφύγει έναν άμεσο εμπορικό πόλεμο. Πάντως όπως προειδοποίησε, «εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε, αλλά εργαζόμαστε με στόχο να αποφύγουμε έναν εμπορικό πόλεμο».

    Ωστόσο η αίσθηση αισιοδοξίας σύντομα περιορίστηκε. Και αυτό καθώς ο Σι δήλωσε πως η Κίνα θέλει μια συμφωνία «στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας», με τον Ντόναλντ Τραμπ να απαντά μέσω του Fox πως δεν του αρέσει η λέξη ισότητα! Όπως τόνισε ο  Αμερικανός πρόεδρος «δεν μπορεί να είναι μια ισότιμη συμφωνία», προσθέτοντας πως δεν βιάζεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία και επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν όφελος από τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα.

    Όλα αυτά, την ώρα που τα οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδειχναν βελτίωση του κλάδου υπηρεσιών και μεταποίησης στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, δίνοντας στήριγμα στους επενδυτές.  Επίσης, βελτίωση εμφάνισε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Νοέμβριο.

    Στα επιχειρηματικά νέα ξεχώρισε το φιάσκο της παρουσίασης του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla, με την μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ να υποχωρεί κατά 6%.

    Κατά τα λοιπά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 27.875,62 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,5%. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη,  20 έκλεισαν ανοδικά, ενώ οι υπόλοιπες 10 πτωτικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η  Pfizer (1,56%), 3M  (1,49%) και Boeing (1,34%), ενώ τις απώλειες οδήγησαν οι Intel (-1,05%), Exxon Mobil (-0,43%) και Walmart (-0,42%).

    Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 3.110,29 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,3%.Αντίστοιχα, ο Nasdaq έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 0,16%, στις 8.519,89 μονάδες, αλλά για την εβδομάδα σημείωσε απώλειες 0,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ