• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μάχη για να κρατηθεί σε ανοδικό έδαφος στο άνοιγμα, οριακές μεταβολές για Dow Jones

    Wall Street


    Προσπάθεια για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, οι οποίοι κινούνται με ήπιες μεταβολές στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης.

    Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο. Κατά τη χθεσινή του ακρόαση από την Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας ο επικεφαλής της Fed ανέφερε πως θεωρεί απίθανη μια πλήρης οικονομική ανάκαμψη «έως ότου το κοινό είναι πεπεισμένο ότι περιορίζεται η πανδημία».

    Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών και τα θετικότερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει νέα ανησυχία. Ειδικά μετά την απόφαση του Πεκίνου να κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της πόλης, μετά τον αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην περιοχή της πρωτεύουσας της Κίνας.

    Αν και στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες κινούνταν θετικά,  αυτή την ώρα τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έχουν περάσει οριακά σε αρνητικό έδαφος.

    Ειδικότερα, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow  Jones κινείται στις 26.272,66 μονάδες με οριακές απώλειες -0,07%, ο  S&P 500 στις 3.124,39 μονάδες παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητος ενώ ο Nasdaq  κινείται στις 9.934,92 μονάδες με άνοδο  0,39%.



    ΣΧΟΛΙΑ