• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τα futures, αισιοδοξία για πακέτο στήριξης και εμβολιασμούς

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τη Δευτέρα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι ένα τεράστιο πακέτο φορολογικής ανακούφισης και μια ταχεία διάθεση των εμβολίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη από την ύφεση που υπέστη το προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας.

    Με ώθηση από τα αισιόδοξα κέρδη και οικονομικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αλλά και από τα ενθαρρυντικά νέα από το Κογκρέσο, S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή και κατέγραψαν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τις εκλογές των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.148,24 μονάδες με άνοδο 0,30%, ο S&P 500 στις 3.886,83 μονάδες με άνοδο 0,39%, και ο Nasdaq στις 13.856,30 μονάδες με άνοδο 0,57%. Σε επίπεδο εβδομάδας, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 3,9%, ο S&P 500 με άνοδο 4,7% και ο Nasdaq με κέρδη 6%. Ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έκλεισε την εβδομάδα μαε κέρδη 7,7%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Ιούνιο.

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Κυριακή πως εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το οικονομικό πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων, η χώρα θα επανέλθει στην πλήρη απασχόληση το επόμενο έτος.

    Την Παρασκευή, το Κογκρέσο ενέκρινε ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα επέτρεπε την ψήφιση του πακέτου Μπάιντεν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί η υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους.

    Η πρόοδος στις προσπάθειες εμβολιασμού και τα αισιόδοξα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, 31,59 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ 9,15 εκατομμύρια άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση από την Κυριακή.

    Η Walt Disney (NYSE: DIS) Co, η Cisco Systems Inc (NASDAQ: CSCO) και η General Motors Co (NYSE: GM) σημείωσαν αύξηση μεταξύ 1,6% και 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, πριν από τις αναφορές κερδών αυτής της εβδομάδας.

    Η μετοχή της Game Stop Corp σημειώνει άνοδο 7,5% προσυνεδριακά, ακόμα και αν πρόσφατη υστερία διαπραγμάτευσης στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να ξεθωριάζει.

    Η μετοχή της Tesla αυξήθηκε 2,6% στην προαγορά μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin τον Ιανουάριο.

    Η μετοχή της Apple πέφτει 0,34% προσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση της Hyundai της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα ότι δεν βρίσκεται σε συνομιλία με τον κατασκευαστή iPhone για αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μόλις ένα μήνα μετά την επιβεβαίωση των συνομιλιών σε πρώιμο στάδιο με την Apple.

    Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για «ακραίο ανταγωνισμό» με την Κίνα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το σαββατοκύριακο. Σε μια συνέντευξη με το CBS, ο Μπάιντεν φάνηκε να προτείνει ότι η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα θα είναι λιγότερο αντιφατική από ό, τι με τον προκάτοχό του, αλλά δεν θα διαφέρει σημαντικά στους στόχους της. «Δεν πρόκειται να το κάνω όπως έκανε ο Τραμπ. Θα επικεντρωθούμε στους διεθνείς κανόνες », δήλωσε ο Μπάιντεν στο CBS.

    Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones σημειώνουν κέρδη 0,47%, του S&P 500 κερδίζουν 0,39% ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν πάνω από 0,41%.



    ΣΧΟΛΙΑ