• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στο άνοιγμα λόγω Evergrande και Fed

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές πιέσεις άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει βαρύ υπό τον φόβο για την πιθανή χρεωκοπία της κινεζικής Ebergrande.

    Η ταραχή στην αγορά ακινήτων στην Κίνα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στις διεθνείς αγορές. O Hang Seng υποχώρησε κατά 3,30% . Η κατασκευαστική Evergrande έχει μπει σε φάση διαχείρισης κρίσης: προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της. Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

    Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και προς την FED η οποία ξεκινά την Τρίτη την κρίσιμη διήμερη συνάντηση για τη νομισματική της πολιτική, με την αγορά να αναμένει πως θα δώσει σήμα ότι είναι έτοιμη να αρχίσει το tapering στην μηνιαία αγορά ομολόγων.

    Την ίδια ώρα, τα κρούσματα Covid-19 λόγω της παραλλαγής Δέλτα παραμένουν στα επίπεδα του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 34.029,32 μονάδες, με απώλειες -1,61%, ο S&P 500 στις 4.358,37 μονάδες, με πτώση -1,68%, ενώ ο Nasdaq στις  14.728,69 μονάδες με πτώση -2,10%.

    Από τις κινεζικές μετοχές που διαπραγματεύονται στη Νέα Υόρκη, η JD.com υποχωρεί κατά 3,84%, η Alibaba κατά -2,19%, η Didi kat;a 4,28%, η Baidu κατά 1,70%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Caterpilar (-5,21%) καθώς και οι τραπεζικές Goldman Sachs (-3,8%) και JPMorgan (-2,9%).

    Αντίθετα, στο +4,63% κινείται η μετοχή της AstraZeneca και στο +8$ η Mirati Terapeytics μετά από τα θετικά νέα από κλινικές δομικές για αντικαρκινικά φάρμακά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ