• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα για τον Dow Jones – Γιατί καταρρέει η μετοχή της Walgreens

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές πιέσεις άνοιξε την Τρίτη η Wall Street, με το «πάρτι» για το εμβόλιο της Moderna να σταματά καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα οι μετοχές των αλυσίδων φαρμακείων σημειώνουν ισχυρές απώλειες μετά την απόφαση της Amazon να μπει  στον χώρο της εμπορίας φαρμάκων.

    Οι μετοχές των αλυσίδων φαρμακείων CVS Health και της Walgreens Boots Alliance δέχονται ισχυρές πιέσεις καθώς ο όμιλος του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Amazon Pharmacy, ενός νέου ψηφιακού φαρμακείου, που θα επιτρέπει τη δωρεάν παράδοση φαρμάκων για τα μέλη του Amazon Prime. Οι μετοχές της Walgreens υποχωρούν κατά 8% ενώ της CVS κατά  7,5%. Αντίθετα η Amazon σημειώνει άνοδο στο άνοιγμα άνω του 1%.

    Την ίδια ώρα, κέρδη 11% σημείωνε στο άνοιγμα η μετοχή της Tesla, η οποία ανακοίνωσε πως θα εισέλθει στον S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου.

    Παράλληλα, προβληματισμό στην αγορά προκάλεσαν και τα στοιχεία για τη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των πωλήσεων του λιανικού εμπορίου τον Οκτώβριο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,5% τον Οκτώβριο.

    Σε αυτό το κλίμα, αυτή την ώρα ο Dow Jones, ο οποίος κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα, υποχωρεί στις 29.615,32 μονάδες με απώλειες -1,12%, ο  S&P 500 στις 3.597,64 μονάδες  με πτώση -0,81% και ο  Nasdaq στις 11.884,16 μονάδες με απώλειες -0,34%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones μόνο 3 κινούνται θετικά (Salesforce.com 1,89%, Merck 1,50%, P&G 0,06%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει αυτή την ώρα η Walgreens, με πτώση -8%



    ΣΧΟΛΙΑ