• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα της Τρίτης, με το βλέμμα σε FED και διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της  Wall Street στο άνοιγμα της Τρίτης, μια μέρα μετά το ενθουσιώδες κλείσιμο που προκάλεσε το εξιτήριο του Ντόναλντ Τραμπ από το ιατρικό κέντρο στο οποίο νοσηλευόταν με συμπτώματα του κορονοϊου.

    Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην ομιλία του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ στην Ουάσινγκτον, αναμένοντας πως θα υπάρξουν νέες πιέσεις εκ μέρους του προς τον Λευκό Οίκο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης προς την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο τα νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων δεν είναι και τόσο θετικά, καθώς όπως ενημέρωσε τους Δημοκρατικούς η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, συναντήθηκε με τον υπουργό /Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία.

    Σε αυτό το κλίμα αναμονής, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της  Wall Street, κινούταν στις 28.225,18 μονάδες με άνοδο 0,27%, ο S&P 500  παρέμενε σχεδόν αμετάβλητος στις 3.409 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε στις 11.326,62 με απώλειες -0,05%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη σημαντικότερη στήριξη προσφέρει η μετοχή της Salesforce.com με κέρδη 2%, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Merck & Co. (-1,06%).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ