• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Πέμπτης

    Wall Street


    Με ήπιες μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης κινούνται στην πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street, με την αντίδραση στο sell off της Δευτέρας να δείχνει σημάδια εξασθένισης.

    Άλλωστε την Τετάρτη ο Dow Jones κατάφερε να διαγράψει τις απώλειες που προκάλεσε τη Δευτέρα η παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και η συμφωνία των χωρών του OPEC+ για την σταδιακή αύξηση της παραγωγής, και να φτάσει σε απόσταση 1% από το ιστορικό υψηλό του. Σήμερα, πάντως, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ειδικότερα, οι νέες αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 419.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν 350.000. Μάλιστα ο αριθμός ήταν αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν καταγραφεί 360.000 αιτήσεις.

    Την ίδια ώρα η ΕΚΤ  δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να είναι δυνατή η αύξηση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια έως ότου δει να επιτυγχάνεται ο στόχος του 2% «πολύ πριν το τέλος του ορίζοντα των προβλέψεων της και με διάρκεια».

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται ελαφρά χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο στο επίπεδο του 1,275%. Την Τετάρτη η απόδοση του ομολόγου είχε ενισχυθεί μετά από συνεχόμενες ημέρες υποχώρησης, που την είχαν φέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έως το 1,17%.

    Από τις μετοχές, ξεχωρίζει η Texas Istruments, η οποία υποχωρεί κατά 5% καθώς η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή της για το τρίτο τρίμηνο, παρά τα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

    Με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 34.739,90 μονάδες με απώλειες -0,17%, ο S&P 500 στις 4.360,31 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,04% και ο  Nasdaq  στις 14.671,71 μονάδες, με άνοδο 0,27%.



    ΣΧΟΛΙΑ