• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Η Walmart οδήγησε σε άνοδο τον Dow Jones, η Cisco παρέσυρε «στο κόκκινο» τον Nasdaq

    Walmart


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, μια μέρα μετά το γενικευμένο sell off που προκάλεσε η πτώση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κάτω από αυτή του 2ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου, ένδειξη που μπορεί να προμηνύει την έλευση μιας ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Οι επενδυτές βρήκαν στήριγμα στα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των Ιούλιο, οι οποίες ενισχύθηκαν ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της αλυσίδας Walmart. Από την άλλη, ωστόσο, οι νέες απειλές της Κίνας για «αντίποινα» σε περίπτωση επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές σε συνδυασμό με την Cisco, που προβλέπει ασθενές επιδόσεις για το τρέχον τρίμηνο (καθώς όπως εξήγησε και ο CEO της Chuck Robbin στο CNBC εμπορικός πόλεμος να επηρεάζει αρνητικά τις συνεργασίες της στην Κίνα), κλόνισαν τις τεχνολογικές μετοχές, κάτι που αποτυπώθηκε με την ήπια πτώση του Nasdaq.

    Πάντως, η ανησυχία των επενδυτών παραμένει, κάνοντάς τους να στρέφονται προς ασφαλέστερες επιλογές. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η απόδοση του 30ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου έπεσε πλέον κάτω από το 2%.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.579,39  μονάδες, με άνοδο 0,39%, μαζεύοντας 99 μονάδες από τις 800 που υποχώρησε την Τετάρτη. Όπως ήταν αναμενόμενο στην κορυφή βρέθηκε η μετοχή της Walmart κλείνοντας με ένα +6,10%, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Cisco,  σημειώνοντας βουτιά  -8,61%.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.847,59 μονάδες με άνοδο +0,25%, ενώ ο Nasdaq στις 7.766,62 μονάδες με πτώση -0,09%



    ΣΧΟΛΙΑ