• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Η βουτιά της IBM πλήγωσε τον Dow Jones – Σε υψηλό τριών ετών το πετρέλαιο

    wall street


    Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς ο Dow Jones δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ανοδική πορεία των S&P 500 και Nasdaq, καθώς η μεγάλη πτώση της μετοχής της ΙΒΜ παρέσυρε προς τα κάτω τον δείκτη.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,16%, στις 24.748,07 μονάδες, Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 2.708,64 μονάδες, με άνοδο 0,08% ενώ ο  Nasdaq έκλεισε στις 7.295,24 μονάδες, με κέρδη 0,19%.

    Η μετοχή της IBM υποχώρησε κατά 7,61%, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο. Αιτία της απρόσμενης αντίδρασης των επενδυτών ήταν πως η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως ως αποτέλεσμα του εφάπαξ φορολογικού κέρδους, την ώρα που τα ακαθάριστα περιθώρια υποχώρησαν σε κάθε επιχειρηματικό τομέα της εταιρείας, εκτός από τη χρηματοδότηση. Κάτι που οδήγησε την μετοχή της εταιρείας πληροφορικής στη χειρότερή της επίδοση από το 2013.

    Πάντως, οι υπόλοιποι κύριοι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία βρίσκοντας στήριξη κυρίως στον τομέα της ενέργειας, με την τιμή του πετρελαίου να σημειώνει ισχυρή άνοδο. Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI διαμορφώθηκε σε υψηλό τριών ετών, στα 68,76 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 3,37%.

    Την ίδια ώρα, στην Beige Book της Fed που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επισημάνθηκαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης εμπορικής διαμάχης μετά τους νέους εμπορικούς δασμούς, αν και οι προοπτικές της Αμερικανικής οικονομίας παραμένουν θετικές.



    ΣΧΟΛΙΑ