• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οι τεχνολογικές μετοχές έφεραν νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν ώθηση σε Nasdaq και S&P 500 οδηγώντας τους σε νέα ιστορικά υψηλά, την ώρα που ο Dow Jones έκλεισε με πτώση.

    Tο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε για μια ακόμα ημέρα στα εταιρικά αποτελέσματα. Η Boeing ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολ για το β΄ τρίμηνο, χωρίς να δώσει εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης. Την ίδια ώρα η Caterpillar ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Την ίδια ώρα στο επίκεντρο βρέθηκε η Facebook, μετά την ανακοίνωση πως συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. δολ. και ότι δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις πρακτικές της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Η μετοχή ωστόσο έκλεισε με κέρδη +1,14%, ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο η μετοχή της κινείται στο +4%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.269,97 μονάδες, με πτώση -0,29%.  Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Intel (+2,26%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Caterpillar (-4,48%) ακολουθούμενη από τη Boeing (-3,12%). Συνολικά 14 έκλεισαν με άνοδο, 15 με πτώση ενώ αμετάβλητη έμεινε η μετοχή της Nike.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.019,56 μονάδες με άνοδο +0,47%, ενώ ο  Nasdaq στις 8.321,50 μονάδες με άνοδο +0,85%.



    ΣΧΟΛΙΑ