• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: «Ετοιμαστείτε για περισσότερο πόνο» προειδοποιεί η Federated Global Investment

    • Bloomberg
    O Philip Orlando, chief equity market strategist στη Federated Global Investment Management

    O Philip Orlando, chief equity market strategist στη Federated Global Investment Management


    Ο αντίκτυπος του αυξημένου πληθωρισμού, της αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve και των γεωπολιτικών εντάσεων δεν έχει γίνει ακόμη αισθητός στο 100% στη Wall Street και τους μετοχικούς τίτλους.

    Αυτό υποστηρίζει ο Philip Orlando, επικεφαλής στρατηγικής για το χρηματιστήριο στην Federated Global Investment Management, ο οποίος ετοιμάζεται για νέα πτώση των μετοχών το επόμενο διάστημα.

    Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, το να παίζει κανείς άμυνα είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

    «Δεν είναι μόνο ο γεωπολιτικός κίνδυνος – έχουμε αυτό το άλμα του πληθωρισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών», δήλωσε ο Orlando σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

    «Ετοιμαζόμαστε για μια σημαντική αλλαγή προς το επιθετικότερο στην πολιτική της Federal Reserve (ΣτΜ: που σημαίνει σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό θα έχουμε πιθανότατα σε έναν μήνα», πρόσθεσε.

    Γράφημα δείκτη S&P500

     

    Δεν είναι μόνο η Ουκρανία

    Οι επενδυτές αναζητούν ολοένα περισσότερο καταφύγιο σε επενδύσεις πιο βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα εν μέσω ανησυχίας για τις αυξήσεις επιτοκίων.

    Την ήδη υπάρχουσα ανησυχία στην αγορά εντείνει η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία. Ο Ορλάντο, όμως, βλέπει να υποφώσκουν και άλλες γεωπολιτικές ανησυχίες οι οποίες συνδέονται αφενός μεν με την Κίνα και την Ταϊβάν και αφετέρου με τις συζητήσεις για μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

    «Υγιής διόρθωση» μια πτώση έως 20%

    Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 8% φέτος, παραμένοντας, παρ’ όλα αυτά, σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από τα χαμηλά της πανδημίας που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2020. Στο πλαίσιο αυτό, μια πτώση της τάξης του 10% ή 20%  είναι «πιθανότατα μια υγιής διόρθωση», ανέφερε ο Orlando.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Ήπια πτώση για τους βασικούς δείκτες, σχεδόν αμετάβλητος ο Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ