• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Επιστροφή στο «κόκκινο» και την ανησυχία για το εμπόριο

    Wall Street


    Η απογοήτευση επέστρεψε την Τετάρτη στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει με απώλειες 100 μονάδων, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία γύρω από το λιανικό εμπόριο επισκίασαν τις δημοσιεύσεις των πρακτικών της Fed, επαναφέροντας την ανησυχία γύρω από την επίπτωση του εμπορικού πολέμου.

    H μετοχή της Lowe’s Cos η οποία ανακοίνωσε χαμηλότερα των εκτιμήσεων προσαρμοσμένα κέρδη στο α΄ τρίμηνο υποχώρησε κατά 9%. Την ίδια ώρα πτώση 12% σημείωσε η μετοχή της Nordstrom.

    Την ίδια ώρα τα  πρακτικά της Fed από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι αισθάνονται άνετα με τις πολιτικές για τη μη μεταβολή των επιτοκίων. Πολλοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το ήπιο «φρένο» στον πληθωρισμό θα αποδειχθεί προσωρινό, ενώ πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν οι πιέσεις των τιμών συνέχιζαν να αψηφούν τις προσδοκίες παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.776,61 μονάδες με απώλειες -0,39%. Ο S&P 500  έκλεισε στις 2.856,27 μονάδες με απώλειες -0,28% ενώ ο Nasdaq στις 7.750,84 μονάδες, με πτώση -0,45%.



    ΣΧΟΛΙΑ