• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη προμηνύουν τα futures

    • NewsRoom
    Wall Street


    Υψηλότερα αναμένεται να ανοίξουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, διατηρώντας την δυναμική που απέκτησαν χθες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

    Ο Πάουελ απέρριψε την άποψη πως η υποστηρικτική νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας κινδύνευε να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη «φούσκα» περιουσιακών στοιχείων, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραμένει άνιση και απέχει ακόμα πολύ από το να ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές αβεβαιότητες. «Αν και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι προοπτικές βελτιώνονται για αυτό το έτος», ανέφερε ο Πάουελ, ενώ μιλώντας για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σημείωσε πως αποτελεί «μια δήλωση εμπιστοσύνης στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών».

    Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed ανακούφισε τους επενδυτές, ενώ περιόρισε τις απώλεις στους βασικούς δείκτες. Ο Dow Jones έκλεισε την Τρίτη στις 31.537,35 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,05%, ο S&P 500 στις 3.881,37 μονάδες με κέρδη 0,13%, ενώ ο Nasdaq περιόρισε τις απώλειες του στο -0,5% και τις 13.465,20 μονάδες.

    Η αγορά στρέφει το βλέμμα της και στην Κίνα, όπου οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών όπως ο χαλκός και ο χάλυβας έχουν αρχίσει να δημιουργούν ανησυχίες και για τον πληθωρισμό εκεί.

    Ωστόσο η δυναμική που αποκτήθηκε χθες φαίνεται να συνεχίζεται σήμερα, με τα futures να προμηνύουν ανοδικό ξεκίνημα την Τετάρτη.

    Στα εταιρικά νέα, η Lowe’s ανέφερε καθαρά κέρδη για το τρίμηνο 978 εκατ. δολάρια ή 1,32 δολάρια ανά μετοχή, από τα 509 εκατ. δολάρια ή 66 σεντς πριν από ένα χρόνο . H αντίπαλη Home Depot, ανακοίνωσε την Τρίτη άνοδο στις πωλήσεις σχεδόν 25% το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο η μετοχή της τερμάτισε χθες στα 267,24 δολάρια με πτώση 3,12%.

    Προσυνεδριακά, η μετοχή της Tesla προσθέτει 2,46% μετά την ανακοίνωση της Ark Invest ότι πρόσθεσε επιπλέον 171 εκατ. δολάρια στη μετοχή της εταιρίας. Η Johnson & Jonhson κερδίζει προσυνεδριακά 1,2%, της Lowe’s 2,4%. Η μετοχή της MicroStrategy αυξάνεται 5% μετά την ανάκαμψη του bitcoin, καθώς η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 3,7 δισεκ. δολάρια στα crypto.

    Αντιθέτως πτωτικά κινούνται στην προαγορά οι μετοχές της Amazon (-1,2%), της Square (-4,91%), της Apple (-0,9%), της Facebook (-1,02%). Η μετοχή της Netflix επίσης κινείται πτωτικά (-1,2%), παρά το χθεσινό θετικό κλείσιμο στα 546,15 δολάρια με κέρδη 2,32%.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν ήπια άνοδο 0,10%, του S&P 500 προσθέτου 8,1 μονάδες ή 0,2% ενώ επιστροφή στα κέρδη δείχνει ο Nasdaq καθώς προσθέτει κατά 20 μονάδες ή 0,15%.



    ΣΧΟΛΙΑ