• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άνοδος για τα futures, αισιοδοξία στις αγορές για ταχύτερη ανάκαμψη

    • NewsRoom


    Σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα, συνεχίζοντας τα πρόσφατα κέρδη εν μέσω αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι το ενισχυμένο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας θα οδηγήσει σε άμεση οικονομική ανάκαμψη.

    Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ παρέμεινε κλειστή τη Δευτέρα λόγω της Presidents Day, αλλά ο Φεβρουάριος εξακολουθεί να είναι ο ισχυρότερος μήνας για τους σημαντικότερους δείκτες της Wall Street από τον Νοέμβριο.

    Οι χρηματιστηριακές αγορές επωφελήθηκαν από την προσδοκία πρόσθετων κινήτρων από τη κυβέρνηση Μπάιντεν με το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων, καθώς και από την εστίασή της στην παροχή εμβολίων στους πολίτες το συντομότερο δυνατό. Η εκστρατεία εμβολιασμού των Η.Π.Α. έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, με 52,9 εκατομμύρια συνολικά εμβόλια να έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ την Κυριακή.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η σεζόν κερδών ήταν γενικά θετική, αλλά πλησιάζει στο τέλος της. Η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies Inc ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 40% στις πωλήσεις ωστόσο πρσυνεδριακά η μετοχή της δέχεται πιέσεις άνω του 11%. Η καθαρή ζημιά της Palantir μειώθηκε στα 148,3 εκατ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 159,3 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση, κέρδισε 6 σεντ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 2 σεντ. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 322,1 εκατ. δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς που έκανε λόγο για 300,7 εκατ. δολάρια.

    Η μετοχή της AutoNation αυξήθηκε προσυνεδριακά 2,05% αφού ο έμπορος λιανικής πώλησης ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και αποκάλυψε ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η μετοχή της CVS Health αυξήθηκε 0,73% μετά τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, και η Corelogic προσθέτει προσυνεδριακά 5,6%. Κέρδη σημειώνουν και οι τράπεζες, με τη μετοχή της Morgan Stanley  να προσθέτει 1,86%, της Goldman Sachs  +1,14% και της JP Morgan  +1,5%, καθώς επωφελήθηκαν από τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων που άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.

    Η μετοχή της Exxon Mobil  αυξήθηκε 2,7%, της Marathon Oil προσθέτει 4% και η μετοχή της Chevron επίσης βρίσκεται στο +0,4%, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό 13 μηνών, λόγω της κακοκαιρίας που έχει πλήξει μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν υψηλότερη άνοδο στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς η έντονη ψυχρή μαζα που χτύπησε πολλές Πολιτείες της Αμερικής είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια. Τα αμερικανικά συμβόλαια αργού διαπραγματεύθηκαν 0,5% υψηλότερα στα 59,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το διεθνές συμβόλαιο Brent σημείωσε πτώση 0,3% στα 63,09 δολάρια.

    Από τα σημαντικά νέα της ημέρας ήταν ότι το Bitcoin έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 50.000 δολαρίων, ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 49.169 δολάρια.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones προσθέτουν 150 μονάδες ή 0,48% του S&P 500 κερδίζουν 0,4% και του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 44 μονάδες ή 0,46%.



    ΣΧΟΛΙΑ