• ΑΓΟΡΕΣ

    Εκρηκτική ημέρα στη Wall Street δείχνουν τα futures, με το βλέμμα στη Pfizer

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ισχυρό ξεκίνημα εβδομάδας προμηνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά και τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις της φαρμακευτικής Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσουν ξεπερνά το 90%.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές, δίνουν διαφορετικό αέρα στις αγορές, με τις μετοχές να κάνουν ράλι παγκοσμίως.

    Οι αναλυτές αναμένουν τον συνδυασμό μιας νίκης Μπάιντεν και μιας γερουσίας που φαίνεται να παραμένει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό οι φόροι να παραμείνουν στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα και τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Στα χρηματιστήρια της Ευρώπης γίνεται πάρτι, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να σημειώνει άνοδο κατά 4,46%, ο DAX στην Φρανκφούρτη να κερδίζει πάνω από 5%, ενώ πάρτι κάνει και ο CAC 4O , που παρουσιάζει κέρδη 6,85%.

    H μετοχή της Pfizer σκαρφαλώνει αυτή την ώρα προσυνεδριακά στο 11,8%, ενώ το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το άνοιγμα της Wall Street.

    Στα futures των δεικτών, o Dow Jones δείχνει άνοδο 1.477 μονάδων ή 5,23% με τον S&P 500 να κερδίζει 127 μονάδες ή 3,63%. Μελανό σημείο είναι ο τεχνολογικός Nasdaq που δεν φαίνεται να ακολουθεί με την ίδια διάθεση τους άλλους δύο δείκτες καθώς τα μελλοντικά συμβόλαια παρουσιάζουν πτώση 52 μονάδων ή 0,43%.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ