• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα της Τετάρτης με το βλέμμα στα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ

    Χρηματιστήριο


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης με τον Nasdaq να κινείται προς νέα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ.

    Η αγορά αποτίμησε θετικά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη, σύμφωνα με τις οποίες οι Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα, ο Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε πως αναμένει ο πληθωρισμός να υποχωρήσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μεσοπρόθεσμα.

    Το ενδιαφέρον της ημέρας στρέφεται στα  στοιχεία της IHS Markit για τον ρυθμός επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο οποίος επιβράδυνε ελαφρώς τον Ιούνιο, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 63,9 μονάδες τον Ιούνιο, από 68,7 μονάδες τον Μάιο. Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 64,8 μονάδες από 70,4 μονάδες τον Μάιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 62,6 μονάδες τον Ιούνιο από 62,1 μονάδες τον Μάιο.

    Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, ενεργοποιήθηκε την Τρίτη ένα αμερικανικό ταμείο 500 εκατ. δολαρίων για την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των 346 θυμάτων από τα δύο τραγικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 727 ΜΑΧ της Boeing. Η Boeing Co συμφώνησε τον Ιανουάριο να καταβάλει 500 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση των κληρονόμων, των συγγενών και των δικαιούχων των επιβατών που σκοτώθηκαν στις πτήσεις (Lion Air Flight 610 και Ethiopian Airlines Flight 302) το 2018 και το 2019. Η κάθε οικογένεια νόμιμων δικαιούχων θα λάβει περίπου 1,45 εκατομμύριο δολάρια και τα χρήματα θα καταβάλλονται σε κυλιόμενη βάση, καθώς οι απαιτήσεις θα κατατίθενται και η επεξεργασία τους θα ολοκληρώνεται, όπως ανέφεραν οι διαχειριστές Κέν Φέινμπεργκ και Καμίλ Μπίρος σε κοινή ανακοίνωσή τους. H μετοχή της εταιρείας κινείται στο +0,69%.

    Η μετοχή της Under Armour ενισχύεται κατά 3,40% όταν η επενδυτική εταιρεία Cowen πρόσθεσε την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού στη λίστα των καλύτερων ιδεών της, διατηρώντας αξιολόγηση «buy», λέγοντας ότι μπορεί να προσθέσει περισσότερο από 50% μετά από πτώση περίπου 10% τους τελευταίους τρεις μήνες.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ενισχυόταν στις 33.966,21 μονάδες με άνοδο 0,06%, ο  S&P 500 στις 4.253,77 μονάδες με άνοδο 0,17% ενώ ο Nasdaq στις 14.304,98 μονάδες με άνοδο  0,36%.



    ΣΧΟΛΙΑ