• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures, μεγάλη αστάθεια για τη μετοχή της GameStop – To ενδιαφέρον στρέφεται στο ασήμι

    • NewsRoom
    Wall Street


    Υψηλότερα διαπραγματεύονται τη Δευτέρα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά την ταραχώδη εβδομάδα που πέρασε, κυρίως λόγω του ράλι που σημείωσαν μετοχές όπως της GameStop και της AMC, γεγονός που έφερε τη μεγαλύτερη πτώση των δεικτών από τον Οκτώβριο.

    Μετά το μεγάλο πάρτι της GameStop, στο μικροσκόπιο των μικροεπενδυτών, οι οποίοι καθοδηγούνται από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Reddit, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα το ασήμι, καθώς η φρενίτιδα που δημιουργήθηκε με τις μετοχές περνά τώρα στην αγορά των μετάλλων. Η τιμή του αργύρου στα πιο ενεργά Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (futures) έφτασε να σημειώνει άνοδο έως και 13%, στα 30,35 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Comex, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 29 δολάρια με αύξηση λίγο πάνω από 10%. Μάλιστα το iShares Silver Trust της BlackRock, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακώς διαπραγματευόμενο προϊόν που παρακολουθεί το μέταλλο, κατέγραψε την Παρασκευή πρωτοφανείς καθαρές εισροές 944 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο τα σκαμπανεβάσματα της μετοχής της GameStop συνεχίζονται και σήμερα. Η μετοχή προσυνεδριακά έφτανε να κερδίζει μέχρι και 18% ενώ αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν το άνοιγμα της Wall υποχωρεί 0,31%. Το ίδιο δεν ισχύει για την AMC, η μετοχή της οποία συνεχίζει τον φρενήρη ρυθμό της, και αυτή τη στιγμή κερδίζει 29%, στα 16,44 δολάρια.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία παραγωγής PMI, τα οποία αναμένεται να δείξουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον δρόμο προς την ανάκαμψη των ΗΠΑ.

    O Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να διεξαγάγει συνομιλίες με Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες αργότερα τη Δευτέρα, αφού του δημοσίευσαν επιστολή που υποδηλώνει ότι θα κλιμακώσει την πρόταση ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του για να λάβει διακρατική υποστήριξη.

    Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο υψηλότερα τη Δευτέρα, με τη βοήθεια νέων ειδήσεων που ανέφεραν ότι μέλη του ΟΠΕΚ τηρούν επί του παρόντος τους συμφωνημένους στόχους παραγωγής τους, περιορίζοντας την προσφορά παρά τις τιμές που διαπραγματεύονται πάνω από τα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι. Αυτή την ώρα το Brent διαπραγματεύεται στα 55,61 δολάρια, με αύξηση 1,04%.

    Οι μετοχές της Exxon Mobil Corp (NYSE: XOM) και της Chevron Corp (NYSE: CVX) αυξήθηκαν περίπου 2% η καθεμία καθώς πηγές ανέφεραν ότι τα διευθυντικά στελέχη των δύο μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου των ΗΠΑ πραγματοποίησαν προκαταρκτικές συνομιλίες για να διερευνήσουν μια συγχώνευση.

    Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones κερδίζει 227 μονάδες ή 0,7%, του S&P 500 κερδίζουν κοντά στο 1% ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν πάνω από 1,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ