• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures, ισχυρά κέρδη 8% για τη Moderna – Αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Παρασκευής, με τους επενδυτές να κοιτούν τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία του πληθωρισμού, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στα στοιχεία από τις πωλήσεις λιανικής.

    Οι επενδυτές παρακολούθησαν χθες τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ και της Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο για την πορεία της Αμερικανικής Οικονομίας. Μάλιστα η υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θεωρεί πως η τρέχουσα περίοδος ανόδου του πληθωρισμού είναι μεταβατική, ωστόσο επεσήμανε πως θα διαρκέσει ακόμα κάποιους μήνες και πως θα πρέπει να συνεχιστεί η παρακολούθηση των στοιχείων. Από την πλευρά του ο Πάουελ επανέλαβε στη Γερουσία αυτά που είχε πει την Τετάρτη και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επισημαίνοντας την αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος μπορεί να παραμείνει για λίγους ακόμα μήνες σε υψηλά επίπεδα, πριν μετριαστεί. Χθες ο Dow Jones έκλεισε στις 34.987,02 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο S&P 500 στις 4.360 μονάδες με απώλειες 0,33% και ο Nasdaq στις 14.543,13 μονάδες με πτώση 0,70%.

    Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις περισσότερες μάλιστα να ξεπερνούν τις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούνιο, με τη ζήτηση για αγαθά να παραμένει ισχυρή, παρότι οι δαπάνες των Αμερικανών στρέφονται στις υπηρεσίες, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 0,6%, μετά την υποχώρηση κατά 1,7% που σημείωσαν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

    Λίγο πριν το άνοιγμα, η μετοχή της Intel αυξήθηκε 0,4% όταν η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο κατασκευαστής τσιπ βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει τον κατασκευαστή ημιαγωγών GlobalFoundries για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Moderna προσθέτει 8,2% μετά την είδηση ότι η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 την επόμενη εβδομάδα. Η AMC επίσης προσθέτει 4,1% προσυνεδριακά μετά την μεγάλη άνοδο 7,7% που σημείωσε στο κλείσιμο της Πέμπτης.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,21% του S&P 500 κερδίζουν 12 μονάδες ή 0,28% και του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 53 μονάδες ή 0,36%.



    ΣΧΟΛΙΑ