• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άλμα 2,59% για τον Nasdaq – Κέρδη 15,97% για τη Moderna

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να διαγράφει πλήρως τις απώλειες της Τρίτης.

    O Dow Jones έκλεισε στις 32.812,50 μονάδες με κέρδη 1,29%, ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.155,17 μονάδες με άνοδο 1,56% ενώ ο  Nasdaq ολοκλήρωσε στις 12.668,16 μονάδες με κέρδη 2,59%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Disney (4,10%),  Apple (3,82%) και  Salesforce (3,19%), ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Chevron (-2,38%), στον απόηχο της μεγάλης βουτιάς του πετρελαίου, και η Walmart (-1,64%).

    Οι επενδυτές εστίασαν στα στοιχεία για τη δραστηριότητα των υπηρεσιών, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Ο ISM Services PMI, έδειξε μια αιφνιδιαστική ανάκαμψη τερματίζοντα μια πτώση 3 μηνών, φτάνοντας στο 56,7 τον Ιούλιου, από 55,3 τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για πτώση στο 53,5.

    Τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και τη μεταποίηση τον Ιούνιο ήταν επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα.

    Την ίδια ώρα, τα σχόλια του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ ενίσχυσαν επίσης το συναίσθημα. Όπως ανέφερε  στο CNBC, δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ύφεση, ενώ τόνισε πως οι αυξήσεις επιτοκίων για να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό θα συνεχιστούν.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η PayPal, η οποία είδε τη μετοχή της να κλείνει στο +9,25, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους. Η άνοδος της μετοχής βοηθήθηκε και από την Elliott Management η οποία ανέλαβε μερίδιο άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μετοχή της Moderna εκτοξεύεται επίσης κατά 15,97% αφού η φαρμακοβιομηχανία διατήρησε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους για το εμβόλιο COVID-19 παρά τη μείωση των παραγγελιών από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσω του διεθνούς προγράμματος κοινής χρήσης εμβολίων COVAX.

    H Coinbase σημείωσε άνοδο 20,20%, αφού οι επενδυτές θεωρούν ότι με το γενικότερο «οικονομικό μάζεμα» που πραγματοποίησε, έχει πλέον πιθανότητες επιβίωσης συγκριτικά με άλλα ανταλλακτήρια crypto τα οποία έχουν χρεοκοπήσει. Παράλληλα η Coinbase ανακοίνωσε πως θα ανοίξει μια επιλογή για τους θεσμικούς πελάτες της στις ΗΠΑ για να στοιχηματίσουν το Ethereum (ETH).

    Η μετοχή της Regeneron επίσης έκλεισε στο +5,88%  παρά την απότομη πτώση των τριμηνιαίων κερδών της.

    Στον αντίποδα, μεγάλη πτώση 19,13% σημείωσε  η SolarEdge μετά τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου όπως και η Horizon Pharma η οποία υποχώρησε 18,47%. αφού έδειξε μείωση κερδών 61% στο δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ