• ΑΓΟΡΕΣ

    «Βάζουν πλάτη» οι τράπεζες οδηγώντας το ΧΑ στις 795 μονάδες


    Χάρη στις τραπεζικές μετοχές βρίσκει και σήμερα τα πατήματά του το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), ενώ και η αισιοδοξία του Σόιμπλε ανέβασε τις προσδοκίες για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη να ξεπεράσει τις 790 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,33% στις 795 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 64 εκατ. ευρώ.

    Άλλαξε κάπως το τοπίο λοιπόν με την εκτίμηση που εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σε ομιλία του σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.

    Αναμφίβολο είναι πια το γεγονός ότι θα υπάρχει ξεκάθαρη και ισχυρή αναφορά στα ευρωπαϊκά μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης. Τα δεδομένα αυτά δίνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ως τεχνικού συμβούλου, αφού η πλήρης εμπλοκή του με χρηματοδότηση θα ακολουθήσει όταν θα έχει διευθετηθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

    Καταλυτικοί παράγοντες της συμφωνίας θεωρούνται πλέον οι τελικές διατυπώσεις που θα πρέπει να δίνουν σε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται την δυνατότητα μιας καλής επικοινωνιακής διαχείρισης, με την αγορά να είναι θετικά προσκείμενη στις τελευταίες εξελίξεις που μπορεί να μη δίνουν οριστική λύση, αλλά ενδέχεται να ικανοποιήσουν όλο και περισσότερα μέρη.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη που φτάνουν το 6%, με τις Eurobank και Εθνική να αγγίζουν το 5%, ενώ οι Alpha Bank και ΔΕΗ να καταγράφουν άνοδο άνω του 2%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΕΕΕ.

    Στον αντίποδα, Grivalia, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Folli Follie, σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα νέα πρόσωπα της Τράπεζας Πειραιώς, τo offside της Vodafone και τι θα κάνει Αντώνης Κεραστάρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορολογικές δηλώσεις 2017: Μόλις 4 στους 10 πληρώνουν – Στα 849 ευρώ η μέση επιβάρυνση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσκας: «Άμεση η παροχή βοήθειας στους πληγέντες»



    ΣΧΟΛΙΑ