• ΑΓΟΡΕΣ

    Τζερόμ Πάουελ (Fed): Υψηλός ο πληθωρισμός τους επόμενους μήνες – Είναι νωρίς για αλλαγή πολιτικής

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    «Η αμερικανική οικονομία απέχει ακόμη πολύ από το επίπεδο που επιθυμεί η Federal Reserve για να προχωρήσει σε αλλαγές της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτική της» αναμένεται να επαναλάβει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου.

    Σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας που θα κάνει ενώπιον της Επιτροπής, ο Πάουελ αναμένεται να σημειώσει ότι η οικονομία έχει βελτιωθεί, ωστόσο θα τονίσει ότι η αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμη σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που βρισκόταν πριν χτυπήσει η πανδημία του κορονοϊού.

    Όσον αφορά των πληθωρισμό, ο Πάουελ θα τονίσει ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά και πιθανότατα θα παραμένει σε υψηλό επίπεδο του επόμενους μήνες, πριν υποχωρήσει», εκφράζοντας εκ νέου την πεποίθησή του ότι η αύξηση αυτή είναι προσωρινή και οι τιμές θα μειωθούν όσο η οικονομία επιστρέφει στη κανονικότητα.

    Τέλος, ο Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει ότι τα δύο μέτρα πολιτικής της Fed μαζί με την ισχυρή άποψή μας για τα επιτόκια και το ύψος του ισολογισμού, θα διασφαλίσουν ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή στήριξη στην οικονομία έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκαμψη.



    ΣΧΟΛΙΑ