• ΑΓΟΡΕΣ

    Τσάρλι Μάνγκερ: Ο συνεργάτης του Μπάφετ κατά των crypto-Συνδυασμός απάτης και αυταπάτης

    • NewsRoom

    Τσάρλι Μάνγκερ και Γουόρεν Μπάφετ


    Ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και επί δεκαετίες συνεργάτης του κορυφαίου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, Τσάρλι Μάνγκερ, επιτίθεται γι’ ακόμη μία φορά στα crypto, στη σκιά μίας δεύτερης κατάρρευσής τους μέσα σ’ ένα χρόνο.

    «Εδώ βλέπουμε έναν συνδυασμό απάτης και αυταπάτης», είπε ο Μάνγκερ. «Κανείς δεν θα σου πει: έχω κάτι σκάρτο που θέλω να στο πουλήσω. Θα σου πει, μα αυτό είναι blockchain!».

    Εδώ και χρόνια ο 98χρονος Μάνγκερ δηλώνει σκεπτικιστής απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα.

    Ο Μάνγκερ χαρακτήρισε «τρέλα» όλο αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με την κρυπτογράφηση. «Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να μπουν σε κάθε συμφωνία ή οποία φαίνεται καυτή. Αυτό είναι τρελό. Δεν τους νοιάζει αν είναι παιδική πορνεία ή bitcoin», ανέφερε.

    Δεύτερο χτύπημα στα crypto

    Σχολιάζοντας την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και το ντόμινο εξελίξεων που φέρνει γι’ ακόμα μια φορά στην πολύπαθη βιομηχανία, ο συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ αναφέρει: «Αυτό είναι πολύ κακό. Η χώρα δεν χρειαζόταν ένα νόμισμα που είναι καλό μόνο για τους απαγωγείς».

    Υπενθυμίζεται ότι πολλά ανταλλακτήρια τους προηγούμενες μήνες έπεσαν θύματα χάκερς, οι οποίοι άδειασαν τους λογαριασμούς και ζητούσαν δυσθεώρητα λύτρα, με αποτέλεσμα να καταδειχτούν τα σημαντικά κενά ασφαλείας που υπάρχουν στην βιομηχανία.

    Την ίδια άποψη έχει και ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος πολλές φορές σε δηλώσεις του έχει κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από την μέχρι πρόσφατα «καυτή» βιομηχανία των crypto.

    Πολέμιος των crypto και ο Γουόρεν Μπάφετ

    «Δεν έχω Bitcoin. Δεν κατέχω κανένα κρυπτονόμισμα, δεν θα το κάνω ποτέ», είχε πει στο CNBC το 2020.

    «Γιατί να επενδύσω(θέση long) σε κάτι ή να σορτάρω αν δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό;», είχε αναρωτηθεί.

    Μία ακόμα επιφύλαξη του είναι το αν το crypto πληροί τα κριτήρια του χρήματος.

    «Δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις ενός νομίσματος», είχε πει από το 2014, χαρακτηρίζοντας το ένα μη ανθεκτικό μέσο ανταλλαγής, χωρίς απόθεμα αξίας».

    Σε κάποιες άλλες τοποθετήσεις του έχει γίνει ακόμα πιο σκληρός. Το 2018 το χαρακτήρισε «ποντικοφάρμακο».

    Αυτή τη σταθερή θέση κράτησε και σε περιόδους, όπου το Bitcoin είχε εκτοξευτεί στα 69.000 δολάρια, με μεγάλους οίκους όπως η JP Morgan και η Morgan Stanley να μπαίνουν στον χώρο της κρυπτογράφησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Binance: Δημιουργεί Ταμείο Ανάκαμψης για τις crypto-επιχειρήσεις με πρόβλημα ρευστότητας



    ΣΧΟΛΙΑ