• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι συμβαίνει με το νικέλιο; Νέα αναστολή διαπραγμάτευσης μετά από βουτιά 5%

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου


    Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) διέκοψε τη διαπραγμάτευση του νικελίου λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, επικαλούμενο τεχνικό πρόβλημα με το νέο ημερήσιο όριο, καθώς οι τιμές σημείωσαν βουτιά μόλις ξεκίνησαν οι συναλλαγές μετά από μια εβδομάδα αναστολής.

    Οι συναλλαγές στο νικέλιο σταμάτησαν σχεδόν αμέσως μετά την έναρξή τους. Μόνο 206 παρτίδες, ή 1.236 τόνοι νικελίου, άλλαξαν χέρια πριν σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πρωί της Τετάρτης. Οι περισσότερες από αυτές τις συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην οριακή τιμή των 45.590 δολαρίων ο τόνος. Αρκετές συναλλαγές εμφανίστηκαν σε τιμές κάτω από το όριο του 5%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να ακυρωθούν αργότερα από το χρηματιστήριο.

    «Μετά το εκ νέου άνοιγμα, η αγορά μετακινήθηκε στο όριο διακύμανσής της», ανέφερε το LME σε δήλωση. «Έχουμε διακόψει τώρα την αγορά για να διερευνήσουμε ένα πιθανό τεχνικό ζήτημα με τη ζώνη περιορισμού και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό».

    Η βουτιά αποτελεί σημάδι ότι το ιστορικό short squeeze της περασμένης εβδομάδας χαλαρώνει. Μειώνει το χάσμα μεταξύ των συμβολαίων νικελίου στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης, τα οποία συνέχισαν να διαπραγματεύονται κατά τη διάρκεια της αναστολής.

    Η ιστορική απόφαση της περασμένης Τρίτης για διακοπή των συναλλαγών του νικελίου ελήφθη μετά από την πρωτοφανή εκτίναξη των τιμών που δυσκόλεψε τους traders να πληρώσουν τις κλήσεις περιθωρίου έναντι των ζημιογόνων short θέσεων που κατείχε η κορυφαία παραγωγός Tsingshan Group Holding.

    Περισσότερα από 8.600 συμβόλαια, ή 51.600 τόνοι νικελίου, προσφέρθηκαν προς πώληση στο ηλεκτρονικό βιβλίο παραγγελιών όταν άνοιξε η αγορά, έναντι 3 συμβάσεων προσφοράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νικέλιο: Ζημιές δισ. δολ. για Κινέζο μεγιστάνα μετά την εκρηκτική άνοδο κατά 250%



    ΣΧΟΛΙΑ