• Think Tanks

    Τι κάνει έναν CEO εξαιρετικό; Οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.


    Τι χρειάζεται για να είσαι εξαιρετικός διευθύνων σύμβουλος; Λοιπόν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα της Glassdoor, οι καλύτεροι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι εκείνοι που περιστοιχίζονται από μια ισχυρή ανώτερη ηγετική ομάδα. Σε πέντε διαφορετικές χώρες που εξετάστηκαν, ο μεγαλύτερος προγνωστικός δείκτης για υψηλό ποσοστό δημοτικότητας ενός CEO ήταν η δύναμη της υπόλοιπης διευθυντικής ομάδας.

    Η κουλτούρα μετράει

    Η κουλτούρα, οι αξίες και οι επιχειρηματικές προοπτικές μίας εταιρείας βρίσκονται επίσης εξαιρετικά ψηλά για τους ερωτηθέντες όσον αφορά στην αξιολόγηση των CEOs τους. Και, όπως είναι λογικό, οι εργαζόμενοι τείνουν να βαθμολογούν το μεγάλο αφεντικό πιο θετικά σε εταιρείες με σταθερά οικονομικά μεγέθη.

    Η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής είχε την ασθενέστερη συσχέτιση με τη δημοτικότητα των CEOs στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τον Καναδά. Αυτό συσχετίζεται με τις προηγούμενες έρευνες της Glassdoor που έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν μια αξιοπρεπή ισορροπία εργασίας-ζωής για να εργαστούν για εξαιρετικούς CEOs.

    Η ίδρυση μιας εταιρείας έχει σημασία

    Υπάρχουν, βεβαίως, πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αξιολόγηση ενός διευθύνοντος συμβούλου.

    Μια προηγούμενη μελέτη της Glassdoor, που βασιζόταν σε αμερικανικές εταιρείες, διαπίστωσε ότι η διαδρομή που ακολουθούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι για να φτάσουν στην εκτελεστική τους θέση, μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία τους στον ρόλο. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι που ίδρυσαν οι ίδιοι τις εταιρείες τους τείνουν να είναι πιο δημοφιλείς και επιτυχημένοι από εκείνους που εντάχθηκαν απ’ έξω στην εταιρεία, σύμφωνα με μια σειρά από έρευνες.

    Οι αποδοχές του CEO, εν τω μεταξύ, έχουν μια γενικά αρνητική συσχέτιση με τις ευνοϊκές βαθμολογίες: οι χαμηλότερα αμειβόμενοι διευθύνοντες σύμβουλοι βαθμολογούνται συχνά υψηλότερα από τους υπαλλήλους τους, σύμφωνα με την έκθεση της Glassdoor.

    Μεταξύ των κορυφαίων CEOs στο Glassdoor το 2019, όπως βαθμολογούνται από τους υπαλλήλους τους, είναι ο Shantanu Narayen της Adobe, ο Satya Nadella της Microsoft, ο Kevin Sneader της McKinsey & Co. και ο Jeff Weiner του LinkedIn.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Charlotte Edmond



    ΣΧΟΛΙΑ