• Think Tanks

    Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον COVID-19

    • worldeconomicforum.org
    Κορονοϊός


    Ένα νέο ορόσημο δημιουργήθηκε στον κόσμο για τον κορονοϊό, καθώς πάνω από 100.000 ασθενείς κατάφεραν με επιτυχία να αναρρώσουν από τον ιό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

    Ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος, δεδομένου ότι τα στοιχεία αφορούν μόνο τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

    Το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας παραμένει επίσης χαμηλό, σε λιγότερο του 5% εξ αυτών που έχουν μολυνθεί. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 390.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, παγκοσμίως.

     

     

    covid-19 coronavirus recovered cases
    Global cases are nearly 400,000, as of 16:30 GMT March 24.
    Image: Johns Hopkins University

     

    Η Κίνα, η οποία έφερε το κύριο βάρος του αρχικού ξεσπάσματος του ιού, είναι τώρα οδηγός και στον δρόμο της ανάκαμψης. Από τις άνω των 390.000 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 παγκοσμίως, περισσότερες από τις 80.000 ήταν στην Κίνα και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων έχει αναρρώσει, όπως δείχνει ο διαδραστικός χάρτης.

     

     

    Αν και η Ιταλία έρχεται μετά από την Κίνα όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κατέχει την τρίτη θέση, πίσω από το Ιράν, όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών που ανάρρωσαν. Διατηρεί επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον ιό, σχεδόν διπλάσιο του αριθμού των ανθρώπων που πέθαναν στην επαρχία Hubei της Κίνας.

    Σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να αναφέρονται νέα κρούσματα που ξεπερνούν τα 40.000 ημερησίως, υπογραμμίζοντας τη σημασία να ακολουθηθούν οι συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση του ιού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

     

     

    Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τελευταία χώρα που επέβαλε lockdown στους πολίτες, απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων και προειδοποιώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να βγαίνουν έξω μόνο για βασικές προμήθειες.

    Σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα, αξιωματούχοι του ΠΟΥ τόνισαν την ανάγκη για τη λήψη επιθετικών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού, επισημαίνοντας τη γρήγορη επιτάχυνση της νόσου.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι ο .



    ΣΧΟΛΙΑ