• Think Tanks

    Θα μπορέσει το Bitcoin να πιάσει εκ νέου τις 5.000$ χωρίς την Κίνα;

    • NewsRoom
    bitcoin


    Το Bitcoin αφού επί μια σχεδόν εβδομάδα είδε την αξία του να κατρακυλά σαν βράχος, το “νόμισμα του λαού” την Παρασκευή και το Σάββατο επανέκαμψε, κερδίζοντας 12% μέσα σε 24 ώρες.

    Την ίδια πορεία ακολούθησαν και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum είχε και αυτό κέρδη γύρω στο 12%, ενώ καλύτερα τα πήγε το Litecoin αυξημένο κατά 19%.

    Η εξέλιξη θα πρέπει να έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα από αυτούς που αγόρασαν σε τιμές υψηλότερες από τις υφιστάμενες, πριν η Κίνα κλείσει τις ICO (Initial Coin Offerings). Όμως πέρασαν τα χειρότερα; Θα μπορέσουν τα κρυπτονομίσματα να ανακτήσουν ξανά τα επίπεδα των 5.000 δολαρίων χωρίς την Κίνα;

    Ο Stelian Balta, ιδρυτής της HyperChain Capital, πιστεύει πως ναι.

    “Αν εξετάσουμε το Bitcoin ή το Ethereum από τεχνολογικής άποψης, τα νέα δεν είναι άσχημα. Κάποιοι θα συνεχίσουν να θέλουν να τα αποκτήσουν, την ώρα που κάποιοι προγραμματιστές θα συνεχίσουν να δημιουργούν κώδικες και νέα projects. Τα ψηφιακά κεφάλαια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, με το οικοσύστημα του βρίσκεται ακόμα στην αρχή του”, αναφέρει.

    Επίσης ο Balta ότι τα κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν, αλλά και θα αναπτυχθούν ακόμα και χωρίς την Κίνα. “Είμαι πολύ αισιόδοξος αναφορικά με την παγκόσμια αγορά ψηφιακών κεφαλαίων”, δηλώνει. “Τα ψηφιακά κεφάλαια μπορούν να θωρηθούν ως αγαθά προς διαπραγμάτευση, για τα οποία υπάρχει προσφορά και ζήτηση. Μάλιστα η ζήτηση βρίσκεται σε αύξηση. Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά και η κίνηση να κλείσει τις ICO, έχει αρνητική επίπτωση στις τιμές, αλλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Παρόλα αυτά τα ψηφιακά κεφάλαια είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Εξάλλου μεγάλοι διαδικτυακοί κολοσσοί, όπως η Google και το Facebook, αποκλείστηκαν από την Κίνα, αλλά οι δουλειές τους τα πάνε πολύ καλά”, συμπληρώνει.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  124 startups μας δείχνουν το μέλλον στον κλάδο της τεχνολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο ομολόγων με γνώμονα την κοινωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  BlackRock Blog: Τι μας δείχνει (ή δεν μας δείχνει) η χαμηλή μεταβλητότητα



    ΣΧΟΛΙΑ