• Think Tanks

    Απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του Trump από υπάλληλο της Twitter

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Από την εποχή της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, το Twitter έχει στρέψει την προσοχή πάνω του, χάρη σε αυτό που πολλοί χαρακτήρισαν “φαινόμενο Trump” – τη χρήση του δικτυακού τόπου των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Donald Trump για να κάνει τα πάντα, από το να παρουσιάζει την εκάστοτε πολιτική του ατζέντα, να επικοινωνεί με τους υποστηρικτές του και να απευθύνεται στους άλλους ηγέτες κυβερνήσεων παγκοσμίως- μια πρακτική του που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπει τα tweets του σε αντικείμενα ειδήσεων.

    Την Πέμπτη το βράδυ, ο λογαριασμός του Trump – ο οποίος έχει 41,7 εκατομμύρια ακόλουθους από τότε που ο Trump εισήλθε στην πλατφόρμα τον Μάρτιο του 2009 – απενεργοποιήθηκε για λίγο από έναν υπάλληλο υποστήριξης πελατών κατά την τελευταία μέρα εργασίας του στο Twitter, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο λογαριασμός του Trump παρέμεινε απενεργοποιημένος για περίπου 11 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 11 λεπτών, οι επισκέπτες στον λογαριασμό έβλεπαν ένα μήνυμα που ανέφερε: “Λυπούμαστε, αυτή η σελίδα δεν υπάρχει!”. Αν και ο λογαριασμός του ήταν μη διαθέσιμος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το γεγονός ότι ένας και μόνο υπάλληλος της Twitter μπόρεσε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό ενός τόσο σημαντικού δημόσιου προσώπου, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του Twitter ως παγκόσμια πλατφόρμα πληροφόρησης και τις εσωτερικές πρακτικές της εταιρείας. Αφού δημοσίευσε αρχικά μια δήλωση ότι ο λογαριασμός του Trump είχε απενεργοποιηθεί κατά λάθος, η εταιρεία έκανε μια νεότερη δήλωση ότι ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε επίτηδες.

    Τραμπ

    “Μέσω έρευνάς μας μάθαμε ότι η απενεργοποίηση ήταν αποτέλεσμα πράξης ενός υπαλλήλου υποστήριξης πελατών της Twitter, στην οποία προέβη την τελευταία μέρα του ως εργαζόμενος της εταιρείας”, δήλωσε η εταιρία αργότερα μέσω tweet στην επίσημη σελίδα του Twitter Government. “Διεξάγουμε πλήρη εσωτερική έρευνα”.

    Ο Trump έχει δημοσιεύσει tweets στο site μέσω του λογαριασμού @realDonaldTrump πάνω από 36.000 φορές. Το Twitter έχει αναστείλει σκόπιμα στο παρελθόν λογαριασμούς προσώπων υψηλού προφίλ, όπως ο Milo Yiannopoulos, για μη συμμόρφωση με τους όρους της εφαρμογής. Ωστόσο, το περιστατικό της Πέμπτης φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που ένας υπάλληλος φέρεται να απενεργοποιεί λογαριασμό ενός δημόσιου προσώπου από μόνος του. Το περιστατικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, από χαρά που ο λογαριασμός “εξαφανίστηκε”, έως σύγχυση και ανησυχία για το πόσο “εύθραυστος” μπορεί να αποδειχθεί ο ιστότοπος.

    Το περιστατικό της Πέμπτης έρχεται σε μια εποχή που οι εταιρείες κοινωνικών μέσων αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη δημόσια ανησυχία για την αυτονομία τους και την τεράστια δημόσια επιρροή τους.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Η επιτυχία του Viber και ο ρόλος της Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο πλούτος, η φήμη και ο θάνατος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιράν: Ο παράδεισος της παγκόσμιας σιδηροδρομικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ