• Think Tanks

    Alitalia: Γιόρτασαν 70 χρόνια στον αέρα

    • NewsRoom
    Alitalia


    H Alitalia, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιταλίας, γιορτάζει φέτος την 70ή επέτειό της. Το πρώτο αεροσκάφος, ένα τρικινητήριο Fiat G12 με το όνομα “Alcione”, απογειώθηκε στις 5 Μαΐου 1947, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Τορίνο – Ρώμη – Κατάνια με 18 επιβάτες και κυβερνήτη τον Virginio Reinero, πρώην πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων η Alitalia έχει διανύσει χιλιάδες μίλια σε όλο τον κόσμο, πάντα με το πάθος να ταξιδέψει τους επιβάτες της όλο και πιο μακριά.

    Εξυπηρέτηση Alitalia και ιταλικό στυλ

    Η ποιότητα της εξυπηρέτησης, η προσοχή στον επιβάτη, ο υψηλού επίπεδου επαγγελματισμός, η συνεπής και σταθερή εκπαίδευση των πληρωμάτων, των τεχνικών και όλου του προσωπικού ήταν και είναι το σήμα κατατεθέν της Alitalia. Το ιταλικό στυλ και η κομψότητα χαρακτηρίζουν τις πτήσεις της Alitalia.

    Απευθείας πτήσεις από Αθήνα

    Η Alitalia πραγματοποιεί τρεις καθημερινές απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Ρώμη. Από τη Ρώμη, χάρη στις άνετες ανταποκρίσεις, οι επιβάτες της Alitalia μπορούν να ταξιδέψουν σε 25 προορισμούς στην Ιταλία και σε περισσότερους από 60 προορισμούς στον κόσμο. Επίσης, από τις 2 Μαΐου 2017 η Alitalia συνδέει απευθείας την Αθήνα με το Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις αναχωρούν από την Αθήνα στις 7.30 το πρωί και φτάνουν στο Τελ Αβίβ στις 9.25 το πρωί τοπική ώρα. Η πτήση επιστροφής απογειώνεται από το Τελ Αβίβ στις 19.45 και φτάνει στην Αθήνα στις 21.55 τοπική ώρα. Οι βολικές ώρες του δρομολογίου δίνουν τη δυνατότητα και για αυθημερόν ταξίδια στο Τελ Αβίβ, καθιστώντας την πτήση ελκυστική και σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Η εξυπηρέτηση των απευθείας πτήσεων που αναχωρούν από την Αθήνα γίνεται με αεροσκάφη Airbus της οικογένειας A320, με δύο θέσεις ταξιδίου, Business Class και Economy.

    Νέες πτήσεις μακρινών αποστάσεων

    Η Alitalia έχει ήδη δρομολογήσει από πέρσι νέους προορισμούς μακρινών αποστάσεων, από Ρώμη για Σαντιάγκο Χιλής, Πόλη του Μεξικού, Πεκίνο και Αβάνα. Επίσης η Alitalia επιστρέφει στην Ινδία, καθώς θα εγκαινιάσει στις 29 Οκτωβρίου 2017 μια νέα απευθείας πτήση Ρώμη – Νέο Δελχί. Η νέα καθημερινή σύνδεση Ρώμης – Νέου Δελχί θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τις 24 Μαρτίου 2018. Επιπλέον, η Alitalia θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου 2017 την πρώτη της απευθείας πτήση μεταξύ Ιταλίας και Μαλδίβων. Η νέα πτήση Ρώμη-Μάλε (Μαλδίβες) θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα για όλη τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τις 24 Μαρτίου 2018. Αυτά τα δύο νέα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A330, με τρεις θέσεις ταξιδίου: Magnifica (Business), Premium Economy και Economy, εξασφαλίζοντας άνετες συνδέσεις από Αθήνα.

    Και τα νέα για τις πτήσεις μακρινών αποστάσεων συνεχίζονται, καθώς η Alitalia θα πραγματοποιεί την απευθείας πτήση Ρώμη – Λος Άντζελες και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ο ιταλικός αερομεταφορέας αποφάσισε να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνταν μόνο μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Η Alitalia θα ενισχύσει και την προσφορά της μεταξύ Ιταλίας και Βραζιλίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, αυξάνοντας τις απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις της μεταξύ Ρώμης και Σάο Πάολο από 14 σε 20. Οι πτήσεις από Ρώμη για Σάο Πάολο και για Λος Άντζελες πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Boeing 777, 293 καθισμάτων, με τρεις θέσεις ταξιδίου: Magnifica (Business), Premium Economy και Economy και με βολικές συνδέσεις από Αθήνα.

    Θέσεις ταξιδίου

    Στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων η Alitalia προσφέρει τρεις θέσεις ταξιδίου: Magnifica (Business), Premium Economy και Economy.

    Στη Magnifica οι επιβάτες ταξιδεύουν άνετα σε δερμάτινα ανακλινόμενα καθίσματα, με δυνατότητα κλίσης μέχρι 180°, που μετατρέπονται σε πλήρως επίπεδα κρεβάτια με λειτουργία μασάζ, και μπορούν να ψυχαγωγηθούν μέσα από μια ευρεία επιλογή ταινιών, μουσικής, τηλεοπτικών προγραμμάτων, παιχνιδιών. Η παραμονή στο αεροσκάφος γίνεται ακόμα πιο άνετη χάρη στο κομψό Amenity Kit καλλυντικών και αξεσουάρ Bulgari.

    Η αρτιότητα και αποκλειστικότητα της εξυπηρέτησης στην πτήση διακρίνεται και στην εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία των βραβευμένων μενού, που είναι εμπνευσμένα από την ιταλική γαστρονομική παράδοση και σερβίρονται σε πορσελάνινα σερβίτσια Richard Ginori. Οι ιταλικές τοπικές συνταγές παρασκευάζονται με φρέσκα προϊόντα και συνδυάζονται με κρασιά υψηλής ποιότητας που επιλέγει ο επίσημος σομελιέ της Alitalia σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιταλών Οινοχόων. Η Alitalia για επτά συνεχή έτη (από το 2010 μέχρι το 2016) έχει λάβει το βραβείο “Best Airline Cuisine” από τους αναγνώστες του περιοδικού “Global Traveler Magazine” για την ποιότητα των γευμάτων της που προσφέρονται στην πτήση. Η μεγάλη αυτή διάκριση δίνεται κατόπιν έρευνας του περιοδικού σε περίπου 30.000 τακτικούς ταξιδιώτες που καλούνται να σχολιάσουν για την αριστεία στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία.

    Στην Premium Economy οι επιβάτες ταξιδεύουν άνετα σε μια ξεχωριστή καμπίνα, σε καθίσματα με κλίση μέχρι περίπου 120°, που εξασφαλίζουν έως και 40% περισσότερο χώρο για τα πόδια. Στην πτήση προσφέρονται ποτό καλωσορίσματος και γεύματα από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, που συνοδεύονται από επιλογή ιταλικών κρασιών. Οι επιβάτες της Premium Economy θα έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο Amenity Kit που σχεδιάστηκε για την Alitalia από το Galileo Watermark. Το kit μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μετά την πτήση ως θήκη για κινητά ή για άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Στην Economy, η ιταλική πινελιά δεν λείπει από την επιλογή γευμάτων και ποτών, αλλά και από την ψυχαγωγία στην πτήση. Στην Economy μακρινών αποστάσεων η Alitalia εισήγαγε το εργονομικό μαξιλάρι. To εργονομικό μαξιλάρι μετατρέπεται σε μαξιλάρι λαιμού – παρέχοντας υποστήριξη στον λαιμό και βελτιωμένη άνεση, δίνοντας την ελευθερία στους επιβάτες να επιλέξουν τον καλύτερο και πιο άνετο τρόπο χρήσης του, για παράδειγμα ως ένα κανονικό τετράγωνο αφράτο μαξιλάρι ή, ανοιγμένο στα δύο, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως μαξιλάρι λαιμού. Στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων η Alitalia προσφέρει δύο θέσεις ταξιδίου: Business Class και Economy.

    Στην Business Class μεσαίων αποστάσεων προσφέρονται αποκλειστικές υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι. Οι επιβάτες απολαμβάνουν άνεση στην πτήση χάρη στα εργονομικά δερμάτινα καθίσματα Recaro και περισσότερο χώρο, με τέσσερα μόνο καθίσματα ανά σειρά. Ένα ποτό υποδοχής προσφέρεται σε όλες τις πτήσεις. Τα γεύματα έχουν έντονες επιρροές από την ιταλική παραδοσιακή κουζίνα, που διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης και την εποχή (θερινή ή χειμερινή περίοδο) για ένα ακόμα πιο απολαυστικό ταξίδι. Τα γεύματα συνοδεύονται από μια μεγάλη ποικιλία ποτών και κρασιών από την κάβα του αεροσκάφους.

    Στόλος, δίκτυο, συνεργασίες

    Η Alitalia έχει έναν από τους πιο σύγχρονους και αποτελεσματικούς στόλους στον κόσμο. Aποτελείται από περισσότερα από 120 αεροσκάφη, εκ των οποίων 25 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων (11 Boeing 777, 14 Airbus A330), 78 μεσαίων αποστάσεων (12 Airbus A321, 44 Airbus A320s, 22 Airbus A319) και 20 αεροσκάφη Embraer (5 Embraer 190 και 15 Embraer 175). Το δίκτυο της Alitalia εκτείνεται σε 26 προορισμούς στην Ιταλία και σε περισσότερους από 60 προορισμούς σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική και Άπω Ανατολή. Η Alitalia είναι μέλος της συμμαχίας SkyTeam, που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 1.000 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, χάρη στο τεράστιο δίκτυο των αεροπορικών εταιρειών που είναι μέλη της. Η Alitalia αποτελεί μέρος της Transatlantic Joint Venture μαζί με τις Air France-KLM και Delta Air Lines. Χάρη στο joint venture μεταξύ αυτών των εταιρειών, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο διηπειρωτικό δίκτυο στον κόσμο. Η Alitalia επίσης συνεργάζεται με τους άλλους Etihad Airways Partners ώστε να προσφέρει στους πελάτες περισσότερες επιλογές μέσω βελτιωμένων δικτύων και προγραμμάτων πτήσεων και περισσότερα οφέλη για τους τακτικούς πελάτες.

    MilleΜiglia

    To MilleMiglia είναι το πρόγραμμα επιβράβευσης τακτικών επιβατών της Alitalia που προσφέρει στα μέλη του αποκλειστικές υπηρεσίες και προνόμια. Τα μίλια που συγκεντρώνονται από τις πτήσεις της Alitalia μπορούν να εξαργυρωθούν σε εισιτήρια εξαργύρωσης μιλίων και σε αναβαθμίσεις θέσης. Μίλια μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν και να εξαργυρωθούν με τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της συμμαχίας SkyTeam, με τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της Etihad Airways Partners και με άλλες συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες.
    Με 5 εκατομμύρια μέλη, το MilleMiglia είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης τακτικών επιβατών στην Ιταλία. Περιλαμβάνει 100 συνεργάτες –30 αεροπορικές εταιρείες και 70 εταιρείες από διαφόρους τομείς–, που επιτρέπουν στα μέλη να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια.

    BusinessConnect

    Το BusinessConnect είναι το πρόγραμμα επιβράβευσης της Alitalia για μικρές και μεσαίες εταιρείες, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα MilleMiglia. Με το BusinessConnect η εταιρεία κερδίζει μίλια κάθε φορά που οι εργαζόμενοί της ταξιδεύουν για επαγγελματικό σκοπό με την Alitalia.

    Με το BusinessConnect είναι εύκολο να συγκεντρωθούν μίλια στον εταιρικό λογαριασμό. Ο γενικός κανόνας προβλέπει ότι κάθε ευρώ που δαπανάται (με εξαίρεση τους φόρους) για την αγορά πτήσεων που πραγματοποιούνται από την Alitalia ή τις συνεργαζόμενες εταιρείες δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να κερδίσει 7 μίλια στον εταιρικό λογαριασμό. Υπάρχουν συχνά προωθητικές ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να κερδίσει περισσότερα από 7 μίλια για κάθε ευρώ που δαπανάται.

    Τα μίλια που έχουν κερδηθεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία για να ζητήσει εισιτήρια εξαργύρωσης μιλίων για πτήσεις Alitalia ή για πτήσεις των κύριων συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιρειών, να λάβει εισιτήρια πληρώνοντας για αυτά με την υπηρεσία Cash&Miles, να λάβει ανταμοιβές από την αποκλειστική MilleMiglia Gallery, να λάβει αναβαθμίσεις θέσης, επιπλέον επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών και πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής Casa Alitalia. Και για όσους είναι ήδη μέλη του MilleMiglia, τα πλεονεκτήματα διπλασιάζονται. Επιπλέον των εταιρικών μιλίων που κερδίζονται με το BusinessConnect, οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν μίλια και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς MilleMiglia, διπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταμοιβή.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ρόλος της Καταλονίας στην Ισπανία -γιατί η απόσχιση δεν θα μοιάζει με το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τιμές Bitcoin: Οι εξελίξεις και τα ανυπόστατα σενάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έκλεισαν την πόρτα στον δισεκατομμυριούχο Nelson Peltz οι μέτοχοι της



    ΣΧΟΛΙΑ