• Think Tanks

    Η μυστική κρύπτη όπου φυλάσσεται η πιο πολύτιμη γνώση της ανθρωπότητας


    Δίπλα στην περίφημη Παγκόσμια Αποθήκη Σπόρων στο Svalbard της Νορβηγίας, βρίσκεται ένα εγκαταλειμμένο ανθρακωρυχείο που προστατεύει ένα διαφορετικό είδος πόρων από το τέλος του κόσμου: όλα τα λογισμικά ανοιχτού κώδικα του GitHub .

    Τώρα, αν ο κόσμος τελειώσει, οι επιζώντες που θα βγουν ζωντανοί από τις στάχτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν το λογισμικό πίσω από την τεχνολογία της σύγχρονης εποχής, ίσως σε εκείνο το περίεργο μετα-αποκαλυπτικό λειτουργικό σύστημα που ορισμένοι προγραμματιστές αποκάλυψαν τον περασμένο μήνα.

    Ανακατασκευή αρχείων

    Από το 2017, το Παγκόσμιο Αρχείο της Αρκτικής, όπως ονομάζεται, έχει αποθηκεύσει και άλλα ψηφιακά αρχεία, όπως τα αρχεία του Βατικανού, ταινίες και οτιδήποτε άλλο κρίνεται ότι αξίζει, σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του Bloomberg.

    Και τώρα, με τη συνεισφορά του GitHub που ανήκει στη Microsoft, διαθέτει επίσης ένα αντίγραφο σχεδόν όλων των λογισμικών ανοιχτού κώδικα στον κόσμο, τα οποία μπορούν να διαβαστούν απλά με έναν μεγεθυντικό φακό.

    Προληπτικά μέτρα

    Η κοινότητα του ανοιχτού κώδικα συχνά απορρίπτεται ως μία περιθωριακή ομάδα τεχνολογικών ιδεαλιστών, αλλά μεγάλο κομμάτι της ψηφιακής αρχιτεκτονικής με την οποία αλληλεπιδρούμε κάθε μέρα τεχνικά εμπίπτει στην ευρεία ομπρέλα του ευρέως διαθέσιμου ανοιχτού κώδικα, αναφέρει το Bloomberg. Σκεφτείτε το Facebook, το Google και το Amazon – όλοι αυτοί στηρίζονται σε αυτό.

    Έτσι, ενώ η αποθήκη δεδομένων του GitHub μοιάζει – και μάλλον εν μέρει είναι – εν μέρει για φιγούρα, θα μπορούσε κάποια στιγμή να αποδειχθεί χρήσιμη αν μια καταστροφή εξολοθρεύσει τους σκληρούς δίσκους του κόσμου.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org, σε συνεργασία με το Futurism, και συγγραφέας είναι o Dan Robitzki



    ΣΧΟΛΙΑ