• Think Tanks

    Η χώρα όπου ανοίγεις επιχείρηση σε μισή μέρα


    Ονειρεύεστε να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά αναρωτιέστε πού στον κόσμο να την ξεκινήσετε; Να μια γρήγορη πρόταση – στη Νέα Ζηλανδία.

    Είναι το ταχύτερο και απλούστερο μέρος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση από οποιοδήποτε άλλο στον πλανήτη, χάρη στην online τεχνολογία που σημαίνει ότι μπορείτε να είστε έτοιμοι για  λειτουργία σε μόλις μισή ημέρα.

    Η Νέα Ζηλανδία κατατάσσεται 19η μεταξύ 141 κρατών στον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2019. Μέρος της επιτυχίας της προέρχεται από την ευκολία με την οποία οι επιχειρηματίες μπορούν να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους.

    Άλλα κράτη με ομαλό μονοπάτι για νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ο Καναδάς, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, όπου η σύσταση μιας επιχείρησης διαρκεί λιγότερες από δύο ημέρες. Στη Γεωργία, την Αυστραλία και τη Τζαμάικα, διαρκεί τρεις ημέρες ή λιγότερο.

    Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, οι επίδοξες νεοσύστατες επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα αντιμετωπίζουν ένα εμπόδιο 7,5 μηνών για να προχωρήσουν. Στο Λάος, η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από 5,5 μήνες, ενώ στην Αϊτή και στην Καμπότζη χρειάζονται περισσότεροι από τρεις μήνες πριν μπορέσετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σας.

    Διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις

    Η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίστηκε ως το ευκολότερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα από την Παγκόσμια Τράπεζα φέτος. Η έκθεση Doing Business 2019 κατέταξε τη Σιγκαπούρη και τη Δανία μαζί με τη Νέα Ζηλανδία ως τα πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις κράτη.

    Στη Νέα Ζηλανδία, μια μόνο κυβερνητική ιστοσελίδα δίνει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για να ξεκινήσετε, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός business plan, την επιλογή ονομασίας και την εγγραφή της εταιρείας στα μητρώα.

    Οι δωρεάν υπηρεσίες περιλαμβάνουν το Real Me , ένα ασφαλές εργαλείο διαχείρισης ταυτότητας που επιτρέπει στους Νεοζηλανδούς να έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες και να κάνουν online πληρωμές. Η φορολογία και η καταχώριση εμπορικού σήματος περιλαμβάνεται επίσης στην υπηρεσία.

    Ένα έθνος περίπου 5 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Νέα Ζηλανδία έχει 612.000 καταχωρημένες επιχειρήσεις. Βρίσκεται στην κορυφαία θέση για την εταιρική διακυβέρνηση και τη μακροοικονομική σταθερότητα στον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας και κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο για τη δύναμη των θεσμικών της οργάνων.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι η απλούστευση της νομοθεσίας των επιχειρήσεων είναι το κλειδί για την οικονομική επιτυχία. Η μεταρρύθμιση ήταν ταχύτερη στην υποσαχάρια Αφρική κατά την τελευταία δεκαετία, με το πρώτο αφρικανικό έθνος, τον Μαυρίκιο, να μπαίνει στις 20 πιο ευνοϊκές χώρες για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2019.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι ο Douglas Broom.



    ΣΧΟΛΙΑ