• ΑΓΟΡΕΣ

    Tάκης Αράπογλου: Η μεγάλη επιστροφή

    Τάκης Αράπογλου. Τέως επικεφαλής Εθνικής Τράπεζας


    Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα που έκανε στις  τράπεζες (Ιονική, Citibank , Εθνική Τράπεζα κλπ) o Τάκης Αράπογλου επανέρχεται δυναμικά στο επιχειρηματικό προσκήνιο αναλαμβάνοντας την θέση του πρόεδρου του Τιτάνα. Η Θέση αυτή προτάθηκε στον κ. Αράπογλου μετά την απόφαση του νυν προέδρου και βασικού μετόχου στη εταιρίας Ανδρέα Κανελλόπουλου να αποχωρήσει από την εταιρία . Νωρίτερα ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρίας κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Επίσης, για λόγους που επιβάλλει το βρετανικό σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης (ανώτατο όριο θητείας), δεν θα είναι μέλη του Δ.Σ. και οι γνωστοί επιχειρηματίες κ. Ευτύχης Βασιλάκης και Βασίλης Φουρλής.

    Νέος πρόεδρος του ομίλου Τιτάν  θα οριστεί ο γνωστός τραπεζίτης Τάκης Αράπογλου (φωτό) ενώ στα νέα μέλη του Δ.Σ. εντάσσονται: Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων, η κ. Ηρώ Αθανασίου, πρόεδρος και CEO της Unilever και ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, πρόεδρος της εταιρίας Χρυσαφίδης.

    Τι είπε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος 

    Σε ότι αφορά τη φετινή πορεία του ομίλου, ο CEO του ομίλου Τιτάν  κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς κύριος μοχλός θα είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην αμερικανική αγορά.

    Επίσης, ανοδική πορεία αναμένεται στην Αίγυπτο και στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα προβλέπεται ελαφρά τόνωση της ζήτησης λόγω των δημοσίων έργων. Ωστόσο, η ζήτηση αυτή θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

     Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ
    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ

    Ο κ. Παπαλεξόπουλος επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

    -Στην εμπιστοσύνη των διεθνών χρηματαγορών σε ότι αφορά τις προοπτικές του Τιτάνα, καθώς το νέο ομόλογο που συνήφθη ήταν 5ετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,5% και έτυχε υπερκάλυψης άνω των τριών φορών.

    -Θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στις ΗΠΑ, όχι μόνο στα δυο εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, αλλά και στο μέτωπο μικρότερων καθετοποιημένων μονάδων, που υπάρχουν στη χώρα.

    -Στο μέτωπο των εξαγορών, η εταιρία αναζητά ευκαιρίες στις χώρες του τρίτου κόσμου (Αφρική, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική), καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές δεν εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης. Στις χώρες αυτές οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες, ωστόσο υπάρχει και υψηλότερος κίνδυνος. Ο κίνδυνος αυτός όμως καθίσταται μικρότερος λόγω της υπάρχουσας γεωγραφικής διαφοροποίησης του ομίλου.

    -Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη στο μέτωπο της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες ελάχιστες απαρτίες στις δυο απαιτούμενες γενικές συνελεύσεις.

    Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/kostas-mpakogiannis-etsi-entopisame-ta-epikindina-apovlita-sta-inofita/54441

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/oli-alithia-gia-ton-andrea-vgenopoulo-ke-tin-ipotithemeni-forodiafigi/54329



    ΣΧΟΛΙΑ